Waterpolo: GZC DONK stap dichter bij landstitel

De waterpolovrouwen van GZC DONK hebben nog een overwinning nodig voor de landstitel. In een volgepakt Groenhovenbad wonnen de Goudsen zaterdag 16 mei na strafworpen van ZVL uit Leiden. In de best-of-five finale van de play-offs leiden de Goudsen nu in de serie met 2-1.

In het derde duel maakten de vrouwen van trainer Johan Aantjes het zichzelf nog erg moeilijk ik de slotfase. Even leek het een herhaling te worden van het duel in Leiden (dinsdag) waar de Goudsen in de slotminuten hun voorsprong zagen verdwijnen en de Leidsen dankzij strafworpen de overwinning pakten. Ook nu leidde GZC DONK in de vierde periode met 6-3, maar het zag ZVL 18 seconden voor tijd toch nog langszij komen. Dit keer waren de Goudsen de betere in de strafworpenserie. Volgens Johan Aantjes had het nooit zo ver mogen komen. “ Laat ik voorop stellen dat ik blij ben met het resultaat. Thuis moet je gewoon winnen. Maar we laten teveel liggen. Het had nooit mogen gebeuren dat we ze laten terugkomen tot 6-6, als je 6-4 voor staat.”

Landskampioen

Advertisements

Aantjes vindt het vooral jammer dat ze hun kwaliteit niet kunnen uitdrukken in de score. “We creëren veel, maar doen er te weinig mee. We zwemmen goed, maar het leek of we het vandaag moeilijk konden opbrengen. Onze aanval moet dynamischer. We speelden de bal aardig rond, maar zonder gevaarlijk te zijn. Ik zal er voor komende wedstrijd nog meer op hameren dat we betere keuzes moeten maken in de beslissende eindfase.” Dinsdag 19 mei staat de vierde wedstrijd op het programma. In zwembad De Zijl in Leiden (om 20.45 uur) is GZC Donk bij winst landskampioen. Als ZVL wint, valt de beslissing zondag 24 mei om 16.00 uur in Gouda.

Door Bonnie van Doorn

gzc-donk