Waterpolo: Eerste dames team Z&PC de Gouwe speelt goede wedstrijd

Ondanks een 5-11 verlies tegen SG Waterpolo Den Haag speelde het eerste dames team van waterpolovereniging Z&PC de Gouwe uit Waddinxveen afgelopen weekend een goede thuiswedstrijd.
In de eerste periode begon de Gouwe meteen sterk aan de wedstrijd. Al snel kwamen de dames op een 1-0 voorsprong door een backhand van Nathalie Schoonderwoerd. Den Haag kon aansluiten en maakte de 1-1. De dames speelde zowel aanvallend als verdedigend goed samen en hierdoor vond ook Melanie Geleijnse het doel en bracht de stand op 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.
Na twee mindere wedstrijden van de Waddinxveense dames was nu een stijgende lijn in het spel te zien. In de tweede periode wist de thuisploeg uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. De dames uit Den Haag vonden opnieuw aansluiting en wisten de achterstand om te buigen in een 3-5 voorsprong aan het einde van de tweede periode.
De derde periode verzwakte de Gouwe even door een aantal persoonlijke fouten waardoor SG Waterpolo Den Haag hun voorsprong uit kon breiden naar 3-7. Esmé Spoor wist voor de Gouwe het doel nog wel te vinden in een overtalsituatie. Eindstand derde periode 4-8.
In de laatste periode bleef het thuisteam er voor gaan en werd door de Gouwe nog een keer het doel gevonden. Den Haag vond het doel nog drie keer. Met een 5-11 verlies kunnen de dames van de Gouwe terugkijken op een goede wedstrijd en is de stijgende lijn bij het jonge team duidelijk te zien.
Doelpunten: Esmé Spoor 2, Nathalie Schoonderwoerd, Melanie Geleijnse en Joyce de Graaf