Waterpolo: Dames Z&PC De Gouwe verliezen na goede wedstrijd

Het eerste damesteam van Z&PC De Gouwe uit Waddinxveen heeft de uitwedstrijd in Zaandam tegen ZV de Zaan verloren met 12-3.
Afgelopen weekend reisde het eerste damesteam van de waterpolovereniging uit Waddinxveen naar Zaandam om daar de tweede wedstrijd na de winterstop te spelen. Na een slechte thuiswedstrijd vorig weekend waarin met 4-22 verloren werd van H.B.W (SG) uit Hilversum hoopte de dames en coach Erik van Beek op een betere wedstrijd.
In de eerste periode werd de score geopend door het thuis spelende team maar al snel vond De Gouwe de aansluiting door een doelpunt van Esmé Spoor uit een overtalsituatie. Daarna liep de Zaan uit naar een 3-1 voorsprong, maar de dames van de Gouwe gaven de moed niet op. Op de helft van de eerst periode kregen zij een strafworp mee die Joyce de Graaf feilloos achter de keepster van de tegenstander schoot en bracht de stand op 3-2. Eindstand eerste periode was 5-2.
De tweede periode begon voor de dames uit Waddinxveen gelijk met een doelpunt. Wederom schoot Joyce de Graaf de bal met een mooie backhand achter de keepster van de Zaan. Maar al snel daarna maken de Zaanse dames de 6-3. Aan het begin van de derde periode kreeg de Gouwe meteen te maken met een manminder situatie door een persoonlijke fout van Esmé Spoor. De Zaan wist hierdoor uit te lopen tot 7-3 en al snel volgde er nog twee doelpunten in het voordeel van de Zaan en eindigde de derde periode in een 9-3 voorsprong voor de thuisploeg.
In de vierde periode voerden de dames van de thuisspelende ploeg het tempo iets meer op. De dames van de Gouwe lieten zich niet heel gemakkelijk onder druk zetten en kwamen nog een aantal keer bij het doel van de tegenpartij, helaas zonder resultaat. De Zaan daarentegen wist nog drie keer tot scoren te komen bij de Waddinxveense ploeg en won de wedstrijd met 12-3. Ondanks een verlies mogen de dames van Z&PC De Gouwe terugkijken op een wedstrijd met veel potentie waarin de rust werd bewaard en een goed samenspel te zien was.
Doelpunten: Joyce de Graaf 2, Esmé Spoor 1