Waterpolo: Dames 2 Z&PC De Gouwe naar halve finale beker

Het geroutineerde dames 2 team van Z&PC De Gouwe moest het afgelopen zondag in de kwartfinale van de beker opnemen tegen Z&PC Rotterdam in Rotterdam.
De ploeg uit Rotterdam begon scherp en kwam direct bij de eerste aanval tot scoren. De dames uit Waddinxveen scoorde daarna tweemaal door doelpunten van Jantien Cabout en Gillian van den Berg. Daarna maakte Gillian zelfs 1-3 na een break in een man-minder situatie. Heidi Elstgeest scoorde uit een overtalsituatie en de eerste periode werd afgesloten met een 2-4 voorsprong.
In de 2e periode kwam Rotterdam goed terug middels een strafworp en een overtalsituatie werd het 4-4. Ondanks diverse uitsluitingen aan de Waddinxveense kant, hielden ze goed stand en sluiten de 2e periode af met een stand van 4-6. In de derde periode wist alleen Marion van Hooft nog te scoren en de dames startten de 4e periode dus met een 4-7 voorsprong.
De 4e periode begon slecht voor De Gouwe. Rotterdam kwam terug tot 6-7 en roken hun kans. Het thuispubliek ging achter hun ploeg staan, maar gelukkig hielden de Waddinxveensen het hoofd koel. Binnen 1 minuut scoorde Angela Boonstoppel en Mirjam Pet en kon de wedstrijd rustig uitgespeeld worden.
De halve finale wordt gespeeld op 14 februari.