Watermiddag bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Gouda – Kinderen en ouders uit Gouda en omgeving worden uitgenodigd om op woensdag 17 mei mee te gaan op slootsafari tijdens een speciale watermiddag op kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

Onder deskundige begeleiding gaan de kinderen aan de slag met schepnetten, observatiebakken, loepjes en zoekkaarten. Welke waterdiertjes en waterplanten leven in de sloot? En wat betekent dat voor de waterkwaliteit? Ook zijn er (water)spelletjes, kunnen kinderen zich laten schminken tot een kikker of prachtige vis en kunnen ze een eigen plantenbakje maken van een oude petfles.

Klimaatbestendig en waterbewust
Sinds eind 2015 participeert kinderboerderij de Goudse Hofsteden in het project ‘Alle kinderboerderijen en hun bezoekers klimaatbestendig en waterbewust’. Dit project wil bezoekers op een laagdrempelige manier laten kennismaken met duurzame maatregelen op het gebied van water, bodem en energie. De kinderboerderij laat voorbeelden zien, zoals zonnepanelen en een regenton, die ook makkelijk thuis kunnen worden uitgevoerd.

Advertisements

Bewust leven met water
Het hoogheemraadschap van Rijnland zet zich dagelijks in voor droge voeten en schoon water, maar dat kunnen zij niet meer alleen. Ons klimaat verandert, en het verandert sneller dan verwacht. Steeds vaker hebben we te maken met hoosbuien of juist langere periodes van droogte. In Gouda zijn er nog extra problemen door het inklinken van de bodem, paalrot en de al hoge waterstanden in de sloten. Samen met de omgeving werkt Rijnland daarom aan een toekomstbestendig gebied. Iedereen kan een steentje bijdragen, bijvoorbeeld door tegels in de tuin te vervangen door groen zodat water sneller een weg vindt naar de bodem of door water op te vangen in een regenton waardoor het riool minder wordt belast. Kijk op www.bewustlevenmetwater.nl voor meer informatie over ons veranderende klimaat.

De watermiddag bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden begint woensdagmiddag 17 mei om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aan deze watermiddag zijn geen kosten verbonden.