Waddinxveen Coenecoop kanshebber voor beste bedrijventerrein van Nederland

Voor de 9e keer organiseert vakblad Bedrijventerrein de Award Beste Bedrijventerrein. Na een nauwkeurige selectie door de vakkundige redactie van Bedrijventerrein is de shortlist bekend!

Dit jaar maken de terreinen kans op twee prijzen: de Award Beste Bedrijventerrein voor gearriveerde locaties en de ‘New kid on the block’- award, een prijs voor aanstormend talent. In het onderstaande overzicht ziet u welke 23 terreinen tot de kanshebbers behoren.

Wie wordt de winnaar van de felbegeerde prijs? Dat wordt bekendgemaakt op het Nationaal Bedrijventerrein Congres op 9 oktober in de Markthal in Barneveld!

Advertisements

A18 Bedrijvenpark, Gemeente Doetinchem
Aam/Merm, Gemeente Overbetuwe
ABC Westland, Gemeente Westland
Arkerpoort, Gemeente Nijkerk
Bedrijvenpark Medel, Gemeente Tiel
Bedrijvenpark Oostflakkee, Gemeente Oostflakkee
Bijsterhuizen, Gemeente Wijchen
Bouw en Infra Park, Gemeente Harderwijk
Coenecoop, Gemeente Waddinxveen
De Horsel, Gemeente Nuth
De Wildeman, Gemeente Zaltbommel
Harselaar, Gemeente Barneveld
Havenschap Moerdijk, Gemeente Moerdijk
Hembrugterrein, Gemeente Zaanstad
Industriepark Kleefse Waard, Gemeente Arnhem
Kickersbloem, Gemeente Hellevoetsluis
Novio Tech Campus, Gemeente Nijmegen
Oosteind, Gemeente Papendrecht
Rijnkade, Gemeente Weesp
Rivium, Gemeente Capelle aan den IJssel
Rodaboulevard, Gemeente Kerkrade
Westpoort, Gemeente Amsterdam
Zevenhuis, Gemeente Medemblik

Zes nominaties, twee winnaars
De jury beoordeelt op dit moment alle bovenstaande terreinen. Na dit beoordelingsproces blijven zes genomineerden over, die op het kantoor van de Bedrijventerrein-redactie hun terrein presenteren. Aan de hand van deze presentatie krijgen twee bedrijventerreinen een prijs uitgereikt tijdens het Nationaal BT Congres op 9 oktober in Barneveld.

De juryleden
De jury bestaat uit de volgende onderzoekers en ondernemers: Saskia Beer (Glamourmanifest), Kjell-Erik Bugge (Saxion), Radboud Engbersen (Platform31), Janinka Feenstra (Kennispark Twente), Walter Ising (Kadans Vastgoed), Wim Schaefer (Technische Universiteit Eindhoven) en Geerd Simonis (C’Magne BV).

Over de verkiezing
De Award Beste Bedrijventerrein is al jaren een instituut binnen bedrijventerreinenland. C-mill in Heerlen, ABC Westland in Zaltbommel en Kennispark Twente zijn de laatste drie winnaars van de felbegeerde prijs. Ook dit jaar zal een onafhankelijke jury het Beste Bedrijventerrein van Nederland kiezen. In de vakwereld wordt de verkiezing met aandacht gevolgd. Het gaat om waardering, maar ook om aandacht. De verkiezing levert veel positief rumoer op. Cruciaal in deze tijden van miljoenenbezuinigingen.