Vrijwilligerspenningen voor negen medewerkers van De Speelwinkel

Tijdens de feestavond in Concordia ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Buurthuis de Speelwinkel op de zaterdag 27 september, ontvingen de dames Donk, Hogervorst, Hoogendoorn, Woudenberg en de heren Abdelkhaki, Bresser, Coomans, Van Schaijk en Strij de Regt uit handen van wethouder Welzijn Laura Werger de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Zij ontvingen de penning voor hun jarenlange inzet voor De Speelwinkel.

Mevrouw Tessa Donk is sinds 2000 betrokken bij de organisatie van de kindervakantieweek, uitwisseling met Solingen, Zeskamp, kinderkookclub, J/M club, Sinterklaasfeest, kantoorwerkzaamheden en de organisatie van de vrijwilligersfeesten. Tessa is altijd en overal inzetbaar, weet kinderen aan zich te binden en heeft altijd creatieve oplossingen als zaken even anders lopen dan gedacht.

Mevrouw Tony Hogervorst is sinds 1985 betrokken bij het organiseren van de Jongens en Meidenclub, Kindervakantieweek, Oranjeboulevard en alle activiteiten waar een extra hand voor nodig is. De uitstraling van mensen zoals Tony is een inspiratie voor andere mensen waardoor er altijd weer mensen zijn die ook mee willen helpen.

Advertisements

Mevrouw Marja Hoogendoorn is sinds 1989 betrokken bij de organisatie van de kindervakantieweek, zeskamp, Oranjeboulevard, Vrouwenweekend, buurtinloop en het Sinterklaasfeest. Samenhang in het buurthuis en de Raambuurt is zeer belangrijk en Marja heeft daar al jarenlang een groot aandeel in.

Mevrouw Ineke Woudenberg zit vanaf de oprichting van de Speelwinkel in het bestuur. Daarnaast is zij ook aanwezig op de werkvloer voor hand- en spandiensten en zij bezorgt altijd de wijkkrant. De Speelwinkel kan alleen bestaan dankzij mensen als Ineke die de verantwoordelijkheid op zich willen nemen om het buurthuis goed te laten functioneren.

De heer Chaib Abdelkhalki is sinds 1987 betrokken bij de organisatie van tienerdisco Roxanne, de kindervakantieweek, Sinterklaasfeest, Kinderactiviteiten, Zeskamp en de wijkkrant. Het is goed om te zien hoe Chaib zijn steentje bijdraagt aan de Raambuurt en het Buurthuis. Chaib is een voorbeeld voor velen.

De heer Peter Bresser is sinds 1992 actief voor Buurthuis de Speelwinkel. Hij biedt hand- en spandiensten bij alle eenmalige activiteiten, zoals tijdens de Oranjeboulevard, Kindervakantieweek en rond kerst het ophangen van de kersttakken. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar Peter is er altijd en je kan op hem vertrouwen.

De heer Ronald Coomans is sinds 1986 betrokken bij veel activiteiten: hij heeft de tienerruimte Roxanne opgezet en organiseert mede de kindervakantieweek, uitwisseling net Solingen, de zeskamp, Sinterklaasfeest, Buurthuisraad en het Tienerkamp. Ronald heeft eerst als deelnemer meegedaan aan diverse activiteiten en is later veel activiteiten voor jongeren gaan organiseren. Ook vangt hij jongeren op, waar nodig.

De heer Cees van Schaik is sinds 2004 actief voor Buurthuis de Speelwinkel. Cees is penningmeester van de Speelwinkel en in die hoedanigheid ook het aanspreekpunt voor externe partijen, waaronder de gemeente. Bij veel activiteiten is hij ook zelf aanwezig. Cees let op de kleintjes en houdt iedereen scherp.

De heer Henk Jan Strij de Regt is sinds 1982 actief voor Buurthuis de Speelwinkel op veel gebieden. Net als bijna alle vrijwilligers/medewerkers is Henk er altijd als het nodig is bij o.a. de Kindervakantieweek, Oranjeboulevard en de Zeskamp. Ook zorgt Henk Jan er voor dat elke week het huisvuil op tijd buiten staat. Henk bevordert de samenhang in De Speelwinkel en in de Raambuurt.

Buurthuis de Speelwinkel
Buurthuis de Speelwinkel verzorgt met een vaste kern van 125 vrijwilligers allerlei activiteiten voor jong en oud uit de Raambuurt en de stad. Per week komen er 700 bezoekers over de vloer.