Vrij.27-11: Kees van Kooten in bibliotheek Waddinxveen

Op vrijdagavond 27 november a.s. komt Kees van Kooten naar Cultuurhuys de Kroon. Kees van Kooten leest voor uit oud en nieuw werk.

Of hij nu een kwartiertje optreedt tijdens een festival of een avondvullend soloprogramma verzorgt – de verschijning van Kees van Kooten staat al een halve eeuw lang garant voor hoogwaardig literair amusement. De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen i.s.m. Boekhandel Burger en begint om 20.00 uur.

Sinds zijn Boekenweekgeschenk 2013 De Verrekijker is Kees van Kooten weer helemaal terug aan het literaire front. En op 11 september j.l. is zijn laatste boek verschenen, Leve het welwezen. Voor Leve het welwezen zette Van Kooten zich aan een selectie van de naar zijn smaak leukste internationale cartoons. Leve het welwezen speelt zich voor een groot deel af in het ziekenhuis, waar de schrijver op hilarische wijze in conflict raakt met een medehartpatiënt, die, wat getekende moppen betreft, een erbarmelijk gevoel voor humor blijkt te hebben.

Hooguit een paar keer per maand treedt hij op met zijn onvoorspelbaar, maar altijd buitengewoon geestig literair programma Kees van Kooten speelt zich af. Hierin draagt hij oud en nieuw werk van hemzelf en andere humoristen voor en becommentarieert hij de actualiteit in woord en beeld. En leest hij voor? Ja. Maar hoe! Kees van Kooten speelt zich af. (En u geniet zich suf). Kees van Kooten (1941) is een veelzijdig auteur, columnist en programmamaker.

Datum lezing: Vrijdagavond 27 november 2015
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Adres: Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1, Waddinxveen
Toegang: € 12,50
Kaartverkoop: www.bibliotheekdegroenevenen.nl en www.cultuurhuysdekroon.nl