Vrij.26-09: Eerste training Goudse veteranencompetitie

In het voetbalseizoen 2013/2014 is v.v. O.N.A gestart met 7tegen7 veteranenvoetbal voor heren en dames van 35 jaar en ouder. Het enthousiasme zo groot bij deze groep veteranen dat v.v. O.N.A. het initiatief heeft genomen om een Goudse 35+ 7tegen7 Veteranencompetitie op te zetten. Komende vrijdag 26 september start de eerste editie.

Deze vorm van voetbal is speciaal bedoeld voor voetballers die nog lekker een balletje willen trappen met hun vrienden, maar daar niet elk weekend tijd voor hebben. Bijvoorbeeld door een druk sociaal leven of andere prioriteiten met het gezin. Voor de 35+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn? Dat behoort dus tot het verleden.

Het is een initiatief van v.v. O.N.A. en de competitie loopt buiten de KNVB om. Dat maakt het uniek: het is een samenwerkingsvorm tussen Goudse verenigingen onderling en het is de eerste Goudse 35+ 7tegen7 competitie. Deze eerste editie bestaat uit twee veteranenteams van GSV en vier teams van v.v. O.N.A. “We hebben contact gehad met alle Goudse voetbalverenigingen. Het merendeel staat positief tegenover een Goudse 35+ 7tegen7 Veteranencompetitie, maar nog niet elke vereniging kan een team samenstellen”, vertelt coördinator Michiel van Loo. “Daarom starten we nu met teams van alleen GSV en v.v. O.N.A. Veteranen van de andere verenigingen zijn van harte welkom om een keer te komen kijken. Hopelijk breidt het enthousiasme zich uit en kan deze competitie uitgebreid worden met meer teams en van alle Goudse verenigingen.” De eerste wedstrijden starten op vrijdag 26 september om 20.00u bij GSV en v.v. O.N.A. Er wordt om de week gespeeld, dus deelnemers hoeven niet elke vrijdag te voetballen en zijn in het weekend vrij voor andere zaken.

Advertisements