Vrij.26-08: Stichting Samenwerkende ouderenorganisaties in Gouda verzorgt een introductiecursus voor ouderen die nog niet ‘computeren’

Veel senioren maken nog geen gebruik van een tablet of computer. Waarom niet? Sommigen denken dat het te ingewikkeld is. Anderen zien op tegen de kosten. Soms is het volgen van een cursus een bezwaar. Maar het is nooit te laat om te leren, ook voor ouderen en ook als het gaat om tablet of computer.

Vroeger was het vrij ingewikkeld, tegenwoordig zie je zelfs peuters al met een tablet. Het wordt steeds eenvoudiger en het kan vrijwel niet meer fout gaan. En je kunt er bijna niet meer buiten. De hele wereld is er immers mee bezig. Ook van senioren wordt veel vaker verwacht dat ze ‘digitaal’ zijn. Belasting, de bank, zorginstanties, allemaal gaan ze er van uit dat je geen brieven meer nodig hebt. En natuurlijk: je moét niet aan de tablet of computer, maar het is wel ontzettend handig. Je kunt allerlei formele zaken gemakkelijk afhandelen. Je kunt vragen stellen aan overheid en bedrijven. Je kunt op internet ook erg veel informatie vinden: Welk ziekenhuis in de buurt is de beste? Waar moet ik terecht voor ondersteuning in het huishouden? Misschien nog wel belangrijker is dat je eenvoudig contact met familie, vrienden en kennissen kunt hebben. Een voorbeeld is het spelletje ‘wordfeud’ een soort scrabble: daar kun je gelijktijdig nieuwtjes vertellen en horen hoe het met de ander gaat. Ook als je niet mobiel bent, kun je toch bezig zijn met de rest van de wereld. En dat allemaal tegen geringe kosten!

 

Advertisements

Samengevat bieden de tablets van tegenwoordig op eenvoudige, handige en (redelijk) goedkope wijze de mogelijkheid om:

  • contact te onderhouden met de kinderen, kleinkinderen en overige familie,
  • foto’s en video’s uit te wisselen,
  • boeken en kranten te lezen (ook met grote letter),
  • spelletjes te spelen (alleen maar ook met anderen),
  • informatie te verkrijgen van internet,
  • contact te hebben met de overheid, enz.

De SSG (Stichting Seniorenplatform Gouda) nodigt je uit, nee  daagt je uit! Laat je eens in een bijeenkomst met andere nog-niet-gebruikers informeren over het gebruik van een tablet. Voor de prijs van de introductie hoef je het niet te laten: één euro voor koffie/thee is al voldoende. Een deskundige, oudere inleider zal vertellen over de mogelijkheden en kosten ervan. De eerste bijeenkomst vindt plaats in de Rotonde, Zuidhoef 138, 2804 TE, Gouda op vrijdag 26 augustus van 10:00 – 12:00 uur. Dhr Gerard Rademakers zal dan het een en ander vertellen over het gebruik van een tablet. Er zijn tablets beschikbaar, dus je kunt zelf ook – onder begeleiding – even proberen hoe het voelt. We hebben plaats voor maximaal veertien deelnemers. Als de belangstelling groter is, organiseren we een vervolgbijeenkomst. Aanmelden bij: Jos Veldhuis 0182 525790 of 06 34876804.