Vrij.24-10: Workshop 3D-schilderen in Museum Gouda

Op vrijdag 24 oktober geeft Marlinda Weijers van Wolkenvanger in Museum Gouda een 3D schilderworkshop ACHTER HET MASKER, bij de tentoonstelling ‘De donkere kant van de schoonheid’. In deze tentoonstelling laat het collectief NOCTURNE de andere kant van de schoonheid zien: de duistere kant. De vier vrouwelijke kunstenaars Marie Louise Elshout, Birgitta Sundström Jansdotter, Henrique van Putten en dindi. delen met elkaar de fascinatie voor het onvolmaakte, het menselijk tekort, kwetsbaarheid.

Wat kunnen deelnemers verwachten? Een driedimensionaal persoonlijk kunstwerk. Hoe komt dit tot stand? De deelnemers kunnen inspiratie opdoen bij de expositie ‘NOCTURNE: De donkere kant van de schoonheid.’ Die ervaringen nemen ze mee in hun eigen verbeelding op doek. In het museum gaan zij aan de slag met een 3D-schilderij.

De deelnemers krijgen kleine opdrachtjes en gaan daar mee aan de slag. Dan komen de volgende aanwijzingen. Zo ontstaan de lagen van een schilderij en de diepte in figuurlijke zin. Naast acrylverf worden diverse andere materialen gebruikt. Deze workshop wordt verzorgd door kunstenaar Marlinda Weijers van Wolkenvanger. Als resultaat laat iedereen een andere kant van zichzelf zien.

Advertisements

De workshop is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar en is gericht op beleving. Schildervaring is niet vereist, een open mind wel. De workshop kost €7,50, inclusief materiaalkosten, exclusief museumentree. De workshop start om 11.30 uur in de Kliederkelder van het museum en duurt 1,5 uur. Aanmelden kan via rondleidingen@museumgouda.nl. Houd er rekening mee dat acrylverf niet uitwasbaar is.