Vrij.23-01: Eerste actie 'Goud(a) voor oud'

Op 23 januari 2015 vindt de eerste activiteit van ‘Goud(a) voor oud’ plaats. Goud(a) voor oud is een samenwerking tussen de Koffiefabriek, Kruim, JCI-Gouda en Zorgpartners Midden-Holland. De actie is speciaal gericht op Goudse ouderen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

De hele maand december hebben gasten van Kruim en de Koffiefabriek een zogenaamde ‘uitgestelde koffie’ af kunnen rekenen. Het idee achter deze koffie is dat deze op een later tijdstip genuttigd wordt door iemand die de gever niet kent. Wij willen met de opbrengst van deze actie Goudse ouderen in het zonnetje zetten.

De Goud(a) voor Oud actie is een succes, meer dan 450 ‘uitgestelde koffies’ werden afgerekend. Op vrijdag 23 januari ontvangen wij een eerste groep ouderen. Zij worden ontvangen bij Kruim met koffie en appeltaart, daarna gaan we onder begeleiding van stadsgids Marina Perdijk een stukje van Gouda verkennen. Terugkomend bij Kruim genieten we gezamenlijk van een heerlijk (opwarm)drankje. Voor onze gasten die slecht ter been zijn, heeft het bedrijf Harting-Bank rolstoelen beschikbaar gesteld.

Advertisements

In samenwerking met de thuiszorgteams van Zorgpartners Midden-Holland zijn ouderen benaderd voor deelname aan het initiatief. Ook het vervoer van en naar het centrum wordt door Zorgpartners verzorgd.
JCI-Gouda, Kruim en de Koffiefabriek zorgen voor de algehele coördinatie en vrijwilligers.

Programma:
Vanaf 14.00 – Ontvangst gasten (Kruim, Klein Amerika 20)
14.15-14.45 – koffie met gebak
15.00-16.00 – Stadswandeling onder begeleiding van Marina Perdijk
16.00-16.30 – Drankje en hapje / Fotomoment (Kruim)