Vrij.21-11 Za.22-11: Ester de Musical! door jongeren gemaakt

Jongeren uit de St. Jan de Doper parochie voeren in de Willibrorduskerk in Bodegraven de musical Ester op. Een verhaal dat nog altijd actueel is, verteld in de taal en muziek van deze tijd. Wilt u dit mooie bijbelse verhaal vol liefde, spanning en idealen meebeleven? Kom dan 21 of 22 november kijken, en geniet van boeiende dialogen, sprankelende muziek en een mooi decor in onze kerk.
Het initiatief voor de musical is ontstaan vanuit jongerenkoor St. Willibrordus. Koorlid Frank Jansons (28) is schrijver en componist van het stuk. Zo’n 25 enthousiaste jonge mensen studeerden de musical in onder leiding van Johan van der Zwet en Frank Jansons. Spelers komen onder meer uit Bodegraven, Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk, Alphen aan den Rijn en Zevenhuizen.
Het verhaal gaat over het joodse meisje Ester. Zij werd zo’n 500 jaar v.Chr. koningin van Perzië. Als vrouw van koning Ahasveros heeft ze het niet makkelijk. De koning is een feestbeest en maakt niet altijd de juiste keuzes in het landsbelang. Daar weet de slinkse raadsman van de koning, Haman, goed op in te spelen. Deze heeft een bloedhekel aan Joden en bedenkt een plan om hen uit te roeien. Lukt het Ester om haar volk te redden?
Wanneer? 21 en 22 november 2014 om 20.00 uur
Waar? Willibrorduskerk in Bodegraven (Overtocht 20, 2411 BV Bodegraven)
Kosten? 8 euro in de voorverkoop (10 euro aan de deur). Kaarten zijn te krijgen bij het secretariaat van de kerk. Openingstijden: ma t/m vr van 9.00 tot 12.00 uur aan de Overtocht 20. Tel. 0172-612255.