Vrij.21-11: LUTHER, de voorstelling

De werkgroep Vorming &Toerusting van de Ontmoetingskerk in Gouda organiseert een 4-luik Onderweg met LUTHER en ERASMUS op 4 verschillende Goudse locaties. Twee daarvan zijn inmiddels achter de rug. De derde vindt komende vrijdag plaats.

Vrijdagavond 21 november speelt theoloog, theatermaker en tekstschrijver Kees van der Zwaard de muzikale monoloog HIER STA IK, dansen en vechten met Maarten Luther. Deze bijzondere voorstelling is niet alleen een historisch verhaal, maar beweegt zich tussen heden en verleden. Het is een monoloog over vriendschap en verraad, God en het geweten, de duivel en de vrije wil – voortgedreven door het verlangen naar wat ooit genade werd genoemd. En ondertussen speelt het draaiorgel – ergens tussen kerk en straat.

Maarten krijgt een brief van zijn jeugdvriend Olaf: “Als je dit eest, ben ik er niet meer.” In de brief doet Olaf een verzoek aan Maarten om tijdens de begrafenisplechtigheid te spreken.”Je zult wel verbaasd zijn, dat ik je dit vraag, maar jij bent de enige, die ik ken, die nog iet met God heeft. Of hoor je niet meer bij die club? De herinnering aan zijn verloren vriendschap met Olaf brengt Maarten op het punt, dat hij zich moet uitspreken: “Waar sta ik?”

Advertisements

Deze voorstelling is gemaakt ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Evangelisch-Lutherse Gemeente in Utrecht in 2013. Inmiddels is de voorstelling ruim 40 keer op verschillende plaatsen in Nederland opgevoerd.
VRIJDAG 21 NOVEMBER speelt Kees van der Zwaard in het Cultuurhuis de Garenspinnerij. De voorstelling begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf half 8.
Kaarten kosten € 10,00 en zijn verkrijgbaar aan de zaal.