Vrij.20-05: Di Gojim live in So What Gouda

Op vrijdagavond 20 mei speelt de Goudse klarinettist Jaap Mulder samen met vier leden van klezmerband Di Gojim in So What. Deze avond spelen zij een virtuoze set met oude hits. Geen theaterprogramma, maar up tempo dansnummers, afgewisseld met een heerlijk tragische ballade.
De deur gaat om 21.00 uur open, concert start om 21.30 uur. Tickets en meer info via de website van So What, www. So-what.nl/agenda

Niet alleen de Wijzen kwamen uit het Oosten, maar ook de ingrediënten voor vurige Balkandansen, droevige zigeunerklanken en Jiddische melodieën. De muzikanten van Di Gojim hebben de afgelopen vijfentwintig jaar een eigen stijl ontwikkeld in het klezmergenre. Een muzikale mix op het randje van kleinkunst met ‘nesjomme’ (ziel). Vreugde gaat nooit zonder melancholie en verdriet niet zonder een humoristische kwinkslag. Di Gojim maakt muziektheatervoorstellingen voor in theaters, maar speelt ook op internationale festivals, feesten en bruiloften. En dan gaat het dak er af!
Het belooft een feestje te worden in So What met Sjaak van der Reijden (trompet, accordeon), Vincent Knaven (slagwerk), Eric Roelofsen (tuba en trombone) en Jaap Mulder (klarinet, saxofoon). Special quest Joris van Beek (bas en viool).