Vrij.20-03: NLdoet "Jong ontmoet en doet!"

De kinderen van Kern Kinderopvang Randstad zijn ook dit jaar op verschillende manieren actief  tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland op vrijdag 20 maart.

 

Jong ontmoet en doet!

Advertisements

Tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland gaan de kinderen van De Groene Kikker spelletjes doen met de bewoners van de Liezeborg. Jong ontmoet oud in een gezellige ongedwongen sfeer. De kinderen van Kinderdagverblijf gaan zelf heerlijke cup cakes bakken voor verzorgingshuis Rivere. Hier wonen mensen met een niet aangeboren hersenziekte. De kinderen van buitenschoolse opvang Het Gruttonest stropen de mouwen op. Zij gaan aan de slag om de dierenhokken schoon te maken bij Kinderboerderij ‘In de krom’. De peuters van Peuterspeelzaal Het Gruttonest maken zelf vetbollen en hangen deze in de bomen in de buurt. Zo gaan de vogels goed de lente in.

 

Waarom doen wij mee met NLdoet?

Voor elkaar klaar staan en iemand helpen. De wijk nestjes houden. Plezier hebben en samen een klus klaren. Kern Kinderopvang Randstad vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn in de gemeente. We willen kinderen bijbrengen dat het zinvol én leuk is om de wijk netjes te houden en aandacht te besteden aan de mensen in je omgeving.

 

Wat is NLdoet?

Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

 

Over Kern Kinderopvang Randstad
Kern Kinderopvang Randstad biedt in verschillende gemeenten veilige, vertrouwde en inspirerende opvang voor kinderen van 0 en 13 jaar. Door persoonlijke aandacht en afwisselende activiteiten leren kinderen bij Kern Kinderopvang Randstad spelenderwijs ontdekken. De kleurrijke en gezellige locaties bieden een veilige plek voor kinderen om te groeien. Zij levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen in samenwerking met ouders, de scholen en verenigingen.
Kern Kinderopvang Randstad is onderdeel van Stichting SWKGroep. Een toonaangevende onderneming in kinderopvang en buurtwerk in Nederland. De SWKGroep biedt ons bestuurlijke en bedrijfskundige ondersteuning. Vanuit haar visie ontwikkelt de SWKGroep eigentijdse concepten voor oplossingen in kinderopvang, onderwijs, zorg en welzijn. En brengt deze in de praktijk. De werkwijze is innovatief, kostenefficiënt, sociaal én gericht op kwaliteit en samenwerking. Wij investeren in eigen kracht! Door het delen van elkaars kennis, ervaring en netwerk. Hierdoor kunnen wij ons met alle aandacht richten op de opvang van het kind.