Vrij.14-11: Opening smultuin

Op vrijdag 14 november 9:30 uur opent wethouder Daphne Bergman (Onderwijs) samen met leerlingen van de Wethouder Luidensschool een smultuin in de Goudse Hout, een recreatiegebied van het Natuur- en Recreatieschap Reeuwijkse Plassen en omgeving. De smultuin is een initiatief van de Vrienden van de Goudse Hout en onderdeel van het project Lekker landschap. De smultuin ligt aan het Kale Jonkerpad schuin tegenover de wielerbaan.

De afgelopen maand is er door leerlingen, ouders en leerkrachten van de Luidensschool hard gewerkt om de smultuin in te richten.

De tuin zal na de opening worden onderhouden door de Luidensschool, maar is vrij toegankelijk voor passanten om mee te smullen van al het lekkers dat hier gaat groeien. De smultuin zal door de Luidensschool worden gebruikt voor diverse buitenlessen. In de Goudse Hout zullen nog dit jaar verspreid over het gehele gebied verschillende soorten eetbare gewassen worden aangeplant door leerlingen van Wellantcollege Gouda, zoals walnoten, hazelaars, pruimen en bessen.

Advertisements