Vrij.10-10: Kinderen Basisschool De Regenboog uit Reeuwijk gaan programmeren

Op 12 scholen in 12 provincies start vrijdag 10 oktober de Codeweek 2014. Basisschool De Regenboog uit Reeuwijk is één van de scholen waar de leerlingen van groep 8 tijdens het CodeUur aan de slag gaan met programmeren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Codeweek Toolkit vol praktische tips om de digitale creativiteit van kinderen te stimuleren. CodeUur is bedoeld om kinderen, het onderwijs, maar ook ouders te laten zien hoe belangrijk programmeren is en welke carrièrekansen er liggen voor kinderen die goed kunnen programmeren.

Programmeren
Coding of programmeren is dé vaardigheid van de 21e eeuw die logisch en gestructureerd denken en het zelflerende vermogen van kinderen, jongeren en volwassenen stimuleert. Goed kunnen programmeren, biedt bovendien uitzicht op een baan. Europa heeft behoefte aan minimaal 1 miljoen werknemers en ondernemers met excellente digitale vaardigheden.

Landelijke activiteiten Codeweek 2014
Op vrijdag 10 oktober om 10.00 uur vindt de landelijke aftrap van Codeweek 2014 plaats in Science Center NEMO in Amsterdam.

Advertisements

Tijdens de Codeweek 2014 krijgen kinderen op allerlei plaatsen in Nederland les in programmeren. De lessen worden verzorgd door gastdocenten van IT-bedrijven, die het belangrijk vinden dat er meer aandacht is voor programmeren in het onderwijs.