Vrij.07 Za.08 en Zo.09-11: Werkzaamheden NS station Gouda (Bloemendaal zijde)

In het weekend van 7, 8 en 9 november en van 28, 29 en 30 november worden de kolommen, liggers en de onderdelen voor de stationskap aan de Bloemendaalzijde van station Gouda geplaatst. Vanwege deze werkzaamheden wordt de entree van de reizigerspassage aan deze zijde op bepaalde momenten in de twee werkweekenden afgesloten. Ook wordt een deel van de Burgemeester Jamessingel in het weekend van 7, 8 en 9 november afgesloten.

Aanvoer 50 meter lange liggers NS is in juni gestart met de bouw van de stationskap aan de Bloemendaalzijde van het station. Zo krijgt het station ook aan deze zijde een aantrekkelijke entree. Gedurende de twee werkweekenden worden de 50 meter lange liggers aangevoerd die onderdeel van de kapconstructie zijn. De lange liggers worden met speciaal vrachtvervoer geleverd. Om de liggers te plaatsen wordt er een grote kraan opgebouwd. Om de aanvoer van de liggers en de bouw van de stationskap mogelijk te maken wordt de Burgemeester Jamessingel afgesloten tussen De Dreef en de Ridder van Catsweg vanaf vrijdagavond 7 november vanaf 19.00 uur tot en met maandagochtend 10 november tot 06.00 uur.

Afsluiting entree reizigerspassage aan Bloemendaalzijde station Ook de entree van de reizigerspassage aan de Bloemendaalzijde wordt in verband met het waarborgen van de veiligheid van reizigers en passanten afgesloten in de twee werkweekenden. Dat betekent dat vanaf deze zijde alleen spoor 11 (trein naar Leiden Centraal) bereikbaar is. De stationshal en de sporen 1 t/m 10 zijn te bereiken via de centrumzijde van het station. Reizigers kunnen omlopen via de Burgemeester Jamessingel/Spoorstraat/Spoorlaan naar het stationsplein. De omlooptijd is circa 10 minuten. NS zet aan beide zijden van het station taxibusjes

Advertisements