Vrij.06-05: Concert ‘Classic meets Jazz’

De Stichting Léman organiseert al enkele jaren kamermuziekconcerten in Gouda. Na concerten in Museum Gouda, de Veste, de Oud-Katholieke Kerk en de St. Janskerk zal nu voor het eerst gespeeld worden in Cultuurcentrum de Garenspinnerij. De titel van het concert geeft al aan dat het deze keer geen gewoon klassiek concert wordt zoals het publiek van de Lémanmusici gewend is!

‘Classic meets Jazz’ wordt een boeiende ontmoeting van de klassieke en de jazzmuziek. Een ontmoeting ook van klassieke musici, zoals de drie leden van het Léman Piano Trio Hartini van Rijssel (viool), Mariëlle Rijkaart (cello) en Mark Lippe (piano), en de jazzmusici, die voor dit programma zijn aangetrokken: Bente Jasmijn (contrabas) en Dick Le Mair (slagwerk). Een ontmoeting ook met de passie die bij beide muzieksoorten hoort. Een cross-over, die recht moet doen aan zowel de klassieke als aan de jazzmuziek. Geen klassiek-light dus!

De Lémanmusici hebben in het vorige concertseizoen al werk laten horen van de Franse componist Vincent dÍndy, en in dit concert wordt zijn 2e pianotrio uit 1929 gespeeld, in samenwerking met Dick Le Mair en Bente Jasmijn. Daarnaast worden, ook met de beide jazzmusici, twee suites gespeeld van de nog actieve Franse jazzcomponist, pianist en arrangeur Claude Bolling (geboren 1930). Na de pauze zal het Léman Pianotrio de tango ‘Primavera Portena’ spelen van de 20e eeuwse Argentijnse componist, tangomuzikant en bandeonist Astor Piazzolla, bij ons misschien wel het meest bekend van zijn Adiós Nonino.

Advertisements

Het concert vindt plaats op vrijdag 5 juni 2015 om 20.00 u. in Cultuurcentrum de Garenspinnerij aan de turfsingel 34a. De toegangsprijs is € 15,00 (€ 10,00 t/m 18 jr en voor de ‘Vrienden van Léman’).