Vrij.03-04: Brieven-, Postzegel- en Prentbriefkaarten beurs

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2015 vindt in sporthal De Mammoet in Gouda voor de 22e keer de Internationale Brieven- en Postzegel- en Prentbriefkaartenbeurs plaats. Stichting de Brievenbeurs verwelkomt de vrijdag en zaterdag voor Pasen wederom ruim 40 gerenommeerde standhouders uit Nederland, België, Duitsland en Engeland, met een grote diversiteit aan poststukken, stempels, postzegels, prentbriefkaarten en aanverwante zaken. Enkelen van hen staan alleen op deze beurs. Het thema is ditmaal “Portzegels en met port belast”. Het thema is ook onderwerp van de speciale uitgave in maart van het maandblad Filatelie.

Nieuw tijdens deze 22e editie is de Brievenbeurslezing. Een jury zal een winnaar aanwijzen van de drie interactieve lezingen die op zaterdag 4 april zullen plaatsvinden tijdens de beurs: De postgeschiedenis van Waddinxveen, Bijzondere opties Nederland verzamelen, en De Tweede Wereldoorlog.

 

Advertisements

De beurs is dit jaar geopend op vrijdag 3 april van 10.30 tot 17.00 uur en op zaterdag 4 april van 10.00 tot 16.00 uur. Sporthallencomplex de Mammoet is te vinden aan de Calslaan 101, 2804 RT Gouda. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid, en de toegang is als vanouds ook gratis. Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op www.brievenbeurs.com .

 

AANVULLENDE INFORMATIE

Vrijdag en zaterdag:

Stands van gespecialiseerde verenigingen, verkoop postzegels ten bate van Jeugdfilatelie

Zaterdag 4 april: Interactieve lezingen (in de bovenzaal):

13.00 – 13.30 uur: De postgeschiedenis van Waddinxveen, Rien de Jong.

13.30 – 14.00 uur: Bijzondere opties Nederland verzamelen, Ruud Verberne.

14.00 – 14.30 uur: WOII: Duitse censuur op postverbindingen met Nederland, Hans van der Horst.

Aansluitend zal de jury de winnaar van deze eerste Brievenbeurslezing bekendmaken.

 

Bereikbaarheid. De Mammoet is gemakkelijk bereikbaar per auto. Per openbaar vervoer: vanaf station Gouda 3 keer per uur een bus, buslijn 1 of 178 (halte Mammoet / Burg. Van Reenensingel. Te voet circa 20 minuten vanaf station Gouda. De Mammoet is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Uitgebreid cafetaria aanwezig. Voor de goede orde: de Brieven- en postzegelbeurs is geen ruilbeurs.