Vrij. 03-01: Nieuwjaarsconcert Adventskerk

Gemeentelijke monumenten in Alphen a/d Rijn, 2007: W. de Jeu.

Het Nieuwjaarsconcert in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn zal zijn op vrijdagavond 3 januari.

Het Steinmeyer-orgel zal bespeelt worden door onze stadsorganist Simon Stelling.

Medewerking wordt verleent door Alphens oudste muziekvereniging en harmonie “Arti et Religioni”, o.l.v. Albert-John Vervorst.

Advertisements

Het concert begint om 20.15 uur en u bent vanaf 19.45 uur hartelijk welkom. Toegang €7.- (kinderen tot 12 jaar gratis).

De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Na afloop kunnen we nog even napraten onder het genot van een glaasje en elkaar een goed 2020 toewensen.

Al vele jaren is Simon de vaste bespeler van het Steinmeyer-orgel. Sinds 2013 is hij stadsorganist van Alphen aan den Rijn. In 2017 ontving hij de prestigieuze gouden medaille van de Franse Société Arts-Sciencess-Lettress en de erepenning van de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Simon zal o.m. de volgende werken vertolken. Het Scherzo van Eugène Gigout, Morgenstimming van Edward Grieg, het Marcia uit de 3e Symphonie van Charles-Marie Widor en Geschichten aus dem Wienerwald van Johann Strauss.

De harmonie “Arti et relgioni’ is de oudste alphense muziekvereniging, opgericht in 1908. Het orkest heeft een lange historie, ook waar het gaat concerten en medewerking aan concerten en kerkdiensten in Alphen en omgeving. Zij zullen onder de bezielende leiding van Albert-John Vervorst een aantal mooie werken spelen. Zijzullen o.m. de volgende werken vertolken. Vid frösö kyrke van W.Peterson-Berger, Finlandia van Jean Sibelius, Fest Polonaise van J.S. Svendsen en de Valdresmarsj van Johann Hanssen.

Samen met Simon spelen zij van Eugène Gigout het Grand Choeur Dialogue, de Feierliche Einzing van Richard Strauss en het Thème d’Orgue van Jef penders ( naar de orgelsymphonie van Camille Saint-Saënt).

Het belooft dus een feestelijke avond te worden. Een van de laatste alvorens het orgel in restauratie gaat.

Vanaf maandag 20 januari zal het Steinmeyer-orgel in restauratie zijn. Daaraan voorafgaande zal er nog een concert zijn op zondagmiddag 19 januari, aanvang 16.00 uur. Toegang is vrij.

Voor meer informatie kunt terecht op de website www.orgelcommissiealphen.nl

03-02-2019 09:00