Vrij. 03-01: Benjamin de Beer in het Evertshuis

– Op vrijdagmiddag 3 januari is deze vrolijke familievoorstelling te zien in het Evertshuis, hét theater van Bodegraven-Reeuwijk. Het is een sprookje naar het boek van Herman van Veen.

‘Benjamin de Beer’ komt, op veler verzoek, weer terug! Herman van Veen schreef het gelijknamige kinderboek al in 2008, maar de thema’s uit deze muzikale voorstelling zijn actueler dan ooit. De ijsberen  moeten vluchten omdat het ijs waarop ze wonen smelt. De voorstelling is vrolijk, interactief en vol met liedjes. Benjamin de Beer brengt kinderen op een andere manier in aanraking met ingewikkelde onderwerpen.

Het verhaal

Advertisements

De kleine Benjamin IJsbrand Beer moet met zijn vader en moeder vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen.

Benjamin de Beer

Als de bomen niet meer groeien, wie past er dan op mij. En de honing niet meer vloeien zal, wie zorgt er dan voor mij. Als mijn vacht me niet verwarmen kan, wie knuffelt dan met mij. En de zon me niet verwarmen kan, wie kijkt er dan naar mij.

De voorstelling begint om 14:00 uur. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl/benjamin-de-beer.

Spel: Saskia Egtberts, Bo van Vliet en Femke Krist

Tekst & Concept: Herman van Veen

Script & Regie: Femke Krist

Muziek: Herman van Veen, Edith Leerkes

Liedteksten: Eva Schuurman

Producent: Kristal Theater i.s.m. Harlekijn Holland

Praktische informatie

VRIJDAG 3 JANUARI

Genre: Jeugd en familie (4+)

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 11,50

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.

03-01-2020 10:30