Vri. 25-11: Kerstmarkt in de Remonstrantse kerk

 

Sinds 1986 wordt in het mooie, uit 1834 daterende, Remonstrantse kerkje aan de Zuidkade  59 in Waddinxveen de traditionele kerstmarkt georganiseerd. Deze kerstmarkt is op vrijdag 25 november van 15.00 tot 21.00 uur en op  zaterdag 26 november van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De opbrengst van de kerstmarkt is geheel bestemd voor de instandhouding van dit oudste Waddinxveense monument.

Op de kerstmarkt zijn dit jaar weer oude bekende standhouders , maar ook veel nieuwe exposanten te vinden. Zo is er een verbluffende variatie in dit niet al te grote kerkje:

Advertisements

Olijfolie van Finca Forata, Bloemarrangementen van Annette Bos, Omslagdoeken van Jenny Netten,Parels van Jeanne van den Heuvel,Keramiek van Nelleke Beck  en de Curiosa zijn de  al bekenden die een ieder graag weer opnieuw zal bezoeken.

Ook mag de kerstmarkt zich dit jaar verheugen op Marise met haar 60-jaren decoraties,Kraal speciaal, Teitloos met veel kleurrijke accessoires voor het huis, Elly Keukens met Deense kerstversieringen en kaarten, Innerwheel en de  wereldwinkel Gouda.

Mw. Betty Broug verkoopt en signeert haar boek “Van Jeruzalem naar Mekka” en Mw. Coby Groenenwegen is weer aanwezig met de kaarten van haar prachtige aquarellen en schilderijen.

De overbekende en lekkerste  “Oliebollen van de kerk, voor thuis en op je werk” ontbreken natuurlijk  ook dit jaar niet!!

De kerstmarkt wordt omlijst door muziek van Reinilde Buijs (harp), Ton Jansen (panfluit) en piano- en vioolmuziek van het Torenvliet- ensemble .

Bovendien is het  knusse “binnenterras”  de gezelligste plek om uw kopje koffie of thee met zelfgebakken heerlijkheden te komen gebruiken.  In de middag en avond wordt daar ook een goed glas wijn geschonken met Remonstrants etiket.

Het kerkgebouw heeft een klassiek interieur en leent zich uitstekend voor diverse culturele en feestelijke activiteiten.

Kijk ook op https://waddinxveen.remonstranten.nl