Vri. 09-12: Band Tracey Silhouette in Gouda

De band Tracey Silhouette, die voor een gedeelte bestaat uit Gouwenaren, timmert hard aan de muzikale weg met hun alternatieve indiepop en folkmuziek. Op 9 december geeft de band haar tweede optreden in Gouda.

“We hebben afgelopen jaar een fantastisch jaar gehad met een grote ‘Something for Nothing’ huiskamertour, optredens op verschillende festivals (waaronder Bevrijdingsfestival Overijssel en Epop Festival) en de Horizontoer!” Vertelt Diran Knopper, toetsenist van de band.

Dit jaar kan al niet stuk voor de mannen nu ze door het poppodium Hedon gesteund worden met een Hedonbeurs. Gitarist Onno Tams: “Met deze beurs krijgen we een zetje in de juiste richting en leren we mensen kennen die ons helpen om onze dromen te verwezenlijken.”

Advertisements

Voor de akoestische show trok Tracey Silhouette naar Utrecht, om daar de oefenruimte in te duiken met gitarist Johan van Lummel en celliste José de Haan. “Tijdens het schrijven zoeken we vaak naar wat ons raakt in de actualiteit, we willen door middel van onze muziek en tekst mensen wat vertellen.” Aldus drummer Walther van Mechelen. “Niet alleen tekstueel maar ook juist in onze keuzes van melodieën en instrumenten. Met de akoestische show hebben we de mogelijkheid om een extra dimensie te geven aan de liedjes.”

Anne van Diggele, leadzanger: “Op deze avond nemen we de luisteraars mee in de verhalen achter de liedjes. Tracey Silhouette was een Amerikaanse vrouw die liefdadigheidswerk deed op Cuba. Door de lokale bevolking werd zij Tracita la Sombra genoemd, Tracita de schaduw. Je zag haar bijna nooit, maar het werk dat zij deed bleef nooit onopgemerkt. De liedjes die Tracey Silhouette maakt zijn voor haar, voor alle Tracita’s, zij die iets groots doen in het klein, de onbekende helden en heldinnen.

Tracey Silhouette speelt vrijdag 9 december hun akoestische show in het Kantoor van Nu aan de Peperstraat 20.

De laatste kaarten zijn te verkrijgen via www.traceysilhouette.com.