Vr. 6-4: Varen naar de rietsnijders op de Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop – Altijd al meer willen weten over het eeuwenoude ambacht rietsnijden? Vaar dan mee met één van de drie excursies van Natuurmonumenten. Op 6, 7 en 8 april laten de rietsnijders van de Nieuwkoopse Plassen zien hoe hun werk eruitziet.

De bijzondere natuur van de Nieuwkoopse Plassen komt mede tot stand door het werk van de rietsnijders. Zou de mens hier niet ingrijpen, dan verandert het waterrijke, open moerasgebied vroeg of laat in een dichtbegroeid bos. Daarmee zijn alle stadia tussen open water en dichtbegroeid bos in de Nieuwkoopse Plassen aanwezig. Van deze afwisselende natuur profiteren zeldzame planten en dieren.

Barre omstandigheden
Rietsnijders zijn het meest actief in de winter en het vroege voorjaar. Ze werken hard, soms onder barre weersomstandigheden. Tijdens de excursie varen we langs de velden van rietsnijder Willem Beijeman en zijn collega’s. Zij laten de verschillende stadia van de rietcultuur zien en geven een demonstratie. Ook is het voor bezoekers mogelijk om zelf het werkgereedschap van een rietsnijder ter hand te nemen.

Advertisements

Aanmelden voor deze activiteit is mogelijk via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/nieuwkoop.

Wie, waar en wanneer?
Datum: Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 april 2018
Tijdstip: 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: Leden 10 euro / niet-leden 15 euro
Vertrek: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop
Aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl

06-04-2018 20:00