Vr. 28-9: Orgelconcert in de Adventskerk

Alphen aan den Rijn – ‘Reubke, Liszt en Wagner’ is het thema van het eerste concert in de concertserie 2018-2019 en zal plaatsvinden op vrijdag 28 september op het Steinmeyer-orgel (1922) in de Adventskerk, Julianastraat 69 in Alphen a/d Rijn. De vaste organist, onze stadsorganist Simon Stelling, zal dit concert geven.

Dit gaat een zeer interessant concert worden. Drie componisten die veel met elkaar gemeen hebben. Een groots werk dat Simon zal uitvoeren is de ‘Sonate over de 94e Psalm’ van Julius Reubke. Het is een driedelig programmatisch werk dat de tekst van de psalm uitbeeld, eindigend met een magistrale Fuga. Wat er verder tijdens dit concert ten gehore wordt gebracht blijft nog even een verrassing. Ook Liszt en Wagner hebben schitterende muziek geschreven. Van deze componisten zullen ook enkele werken worden uitgevoerd. Zeker de moeite waard om te komen luisteren.

De volgende concerten zullen zijn op de vrijdagavonden 26 oktober, 30 november, 11 januari (Nieuwjaarsconcert), 22 februari, 29 maart, 27 april (Koningsdagconcert), 31 mei (Wensconcert).

Advertisements

Meer info vindt u op de site www.orgelcommissiealphen.nl of volg ons op faceboek: Orgelcommissie Adventskerk Alphen a/d Rijn. De aanvang van het concert is om 20.15 uur en de toegang is 7 euro. Na afloop praten we nog even na onder het genot van een ‘glaasje na afloop’. De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

28-09-2018 13:15