Vr. 23-3: De Hot Club de Frank in Theater Concordia

Haastrecht – Vrijdag 23 maart speelt De Hot Club de Frank in Theater Concordia in Haastrecht. Swing, gipsy jazz, klezmer en nog veel meer. Van stevige ritmes tot heerlijk relaxed.

De Hot Club de Frank is regelmatig op radio en TV en is live te zien op allerlei podia in binnen- en buitenland, van jazzpodia tot wereldmuziekfestivals, van theaters tot kamermuziekzalen. Zo speelde de band inmiddels drie keer op het North Sea Jazz Festival. ‘Geweldige individuele muzikanten’ zegt nog niets over het orkest. Bij dit orkest is er echt een team van gemaakt, spatgelijk in het samenspel en gedisciplineerd in de arrangementen.

Als vier musici zich helemaal overgeven aan het spel, aan de grillen van het moment, als ze hun instrumenten zwoel in je oor kunnen doen fluisteren, maar vooral ook keihard kunnen swingen…dat is pas hot. Natuurlijk luisterden deze mannen veel naar de 78-toerenplaten van Django Reinhardt en zijn Quintette du Hot Club de France. Dat doen ze nog steeds. Maar verwacht nu niet zomaar een avondje jaren 30-swing. Hier staan vier jonge mannen, inventief, virtuoos en vooral gretig. In vliegende vaart doorspekken ze hun muziek met grillige wendingen en motieven, puttend uit de traditionele swing, eigen composities, klezmer en zigeunermuziek.

Advertisements

De Hot Club de Frank is misschien wel de eerste band ter wereld in dit genre zonder doorgaande ritmegitaar. Hoe ze dat oplossen? Simpel! Zo zijn daar de ritmeviool en de ritmesaxofoon. En verder wordt er heel wat getrommeld en getikt op instrumenten die daar niet voor bedoeld zijn. Het resultaat is dynamiek, vrijheid en interactie. Dat is niet alleen spannend om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken.

De Hot Club de Frank begint vrijdag 23 maart om 20.15 uur te spelen. Kaarten (à 7,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl