Vr. 23-11: Nicolaasconcert Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn

Old sheet music. Shallow depth-of-field.

Op vrijdag 23 november verzorgt Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn een prachtige muzikale avond. Centraal op het programma staat de Saint Nicolas Cantata van de Engelse componist Benjamin Britten (1913-1976). Naast de cantate kunt u onder meer ook genieten van Two Psalms van Gustav Holst (1874-1934).

De Saint Nicolas Cantata is een muzikale beschrijving van gebeurtenissen uit het leven van Sint Nicolaas, die in de Klein-Azië werd geboren en stierf in de eerste helft van de vierde eeuw. Hij was bisschop van Myra en werd na zijn dood de schutspatroon van kinderen, zeelieden en reizigers. Over zijn leven doen veel legenden de ronde. Britten componeerde de cantate ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Lancing College in Sussex (Engeland). De première vond in 1948 plaats onder leiding van Britten zelf.

Aan het concert werken mee: Simon Stelling op het orgel, Jelena Popovic en Laura Bos achter de piano, drie jongens van het Haags Matrozenkoor, het Vrouwenkoor Colorique en de tenor Guy Cutting. Het geheel zal onder leiding staan van dirigent Patrick Pranger.

Advertisements

Het concert begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten 22,50 euro en zijn verkrijgbaar zijn bij koorleden van het oratoriumkoor, de boekhandels Haasbeek, de VVV en de Evangelische Boekhandel in Alphen aan den Rijn. We hopen van harte u te mogen begroeten.

Open repetitie

Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn houdt op dinsdagavond 27 november een open repetitie. Belangstellenden kunnen vrijblijvend kennismaken met het koor, de aanpak van de dirigent en het repertoire. Het koor zorgt voor de bladmuziek. De repetitie begint om 20.00 uur en vindt plaats in zaal 9 van Zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2, Alphen aan den Rijn.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

23-11-2018 09:00