Vr. 2-11: Overledenen gedenken tijdens de lichtprocessie in Gouda

Gouda – Op vrijdag 2 november is het Allerzielen, de dag waarop we de mensen gedenken die gestorven zijn. U bent van harte welkom om ook uw overledene(n) te gedenken door aan te sluiten bij een speciale lichtprocessie. Dit jaar voor het eerst in Gouda, vanaf de Agnietenkapel.

Op de route staan we op een aantal plaatsen stil bij ons verdriet en gemis van de mensen die ons ontvallen zijn. Ook mogen we samen de hoop tegemoet lopen dat liefde over de grenzen van de dood heen gaat.

Welke (geloofs)achtergrond u ook heeft, u bent van harte welkom om mee te lopen. De processie begint bij de Agnietenkapel om 19.30 uur en eindigt om 20.30 uur bij de r.k.-begraafplaats aan de Graaf Florisweg. Het kaarsje dat u meedraagt bij de processie is een uiterlijk teken van de gedachtenis aan de overledene(n) die u in uw hart meedraagt. De momenten van reflectie zijn onder leiding van Pastoor Dick van Klaveren.

Advertisements

Laten we er samen één lange stoet van licht van maken, zodat we onze lieve overledenen nooit zullen vergeten.

Praktische informatie

Wanneer? Vrijdagavond 2 november, van 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur.
Waar? Start bij de Agnietenkapel in Gouda, einde bij de r.k.-begraafplaats aan de Graaf Florisweg.
Voor wie? Ieder die zijn of haar overledene wil gedenken, gelovig of niet-gelovig, iedereen is welkom om mee te lopen. De route is rolstoelvriendelijk.
Kosten? Deelname is gratis als u zelf een kaars/graflicht meebrengt. U kunt voor aanvang ook een kaars kopen in de Agnietenkapel voor 1 euro per stuk. Graag contant en gepast meenemen.

Degenen die een overledene op de begraafplaats hebben, mogen hun kaars aan het einde van de processie bij zijn/haar graf zetten. Degenen die geen overledene op de begraafplaats kennen, mogen de kaars op een speciale plek neerzetten in de begraafplaatskapel.

(Foto: www.olvternood.nl)
Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

02-11-2018 09:00