Vr.19-06: Geef ons de democratie terug

19 juni: Conservatief Café – 20:00 – Oosthaven 17 Gouda – EUR 12,00

Arjan van Dixhoorn, Arjan van Dixhoorn, co-auteur van het manifest en lid van burgercomité EU komt het manifest toelichten.

Prof. dr. Lex Hoogduin , monetair econoom, zal een inhoudelijke reactie geven op het manifest.
Prof. dr. Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid van de SGP, zal een korte reactie vanuit de politiek geven.
Piano: Wouter Harbers

Advertisements

Daarna volgt een pittig gesprek tussen Van Dixhoorn, Hoogduin en Dijkgraaf o.l.v. dr. Thierry Baudet, voorzitter van het forum voor democratie.

Tevens is er ruimte voor vragen van de aanwezigen.
U wordt verzocht zich aan te melden via onze website.

Aanleiding: 1 juni jl. was het precies 10 jaar geleden dat de Nederlandse bevolking zich met een ruime meerderheid uitsprak tegen de Europese grondwet. Ter gelegenheid hiervan presenteerde het Burgercomité-EU op 27 mei haar Manifest Aan het volk van Nederland. Want het Europese integratieproces is sindsdien niet alleen verder gegaan maar onder invloed van de financiële crisis zelfs versneld. Tien jaar na het referendum van 1 juni 2005 reduceert de EU ons land steeds verder tot een provincie van een nieuwe staat waarover wij steeds minder macht kunnen uitoefenen. Tien jaar na 2005 is Nederland vrijwel opgeheven, en al lijkt het land nog te bestaan, de macht is allang verschoven, weg van Den Haag, en weg van ons. Tien jaar na 2005 is Nederland een land geworden dat zijn zelfbeschikking heeft afgeschaft en zijn eigen burgers niet toestaat om macht uit te oefenen over zichzelf. Feitelijk is Nederland daarmee geen democratie meer. Het manifest analyseert in detail alle sluiproutes waardoor de bevoegdheidsoverdracht naar Brussel blijft doorgaan. Dit manifest is een aanklacht tegen deze afschaffing en ondermijning van onze democratie door de Europese Unie en een oproep tot grondwettelijk herstel.

Achtergrondinformatie: http://www.burgercomite-eu.nl/ http://www.forumvoordemocratie.nl/Aanmelden via onze website