Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de herfstvakantie

Gouda – Tijdens de herfstvakantie worden er volop activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Iedere dag is de kinderboerderij geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Ook op maandag!

Maandag 22 oktober: Dreumes- en Peuterochtend

Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30 tot 11.30 uur) dieren knuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje.

Dinsdag 23 oktober: Leuke herfstworkshop tussen 11.00 en 15.00 uur

Met allerlei (natuurlijke) materialen maak je een echt Herfsttafereel op een dubbel houten paneel met onder andere kabouters en elfjes. Neem zelf droge herfstbladeren mee. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Advertisements
Woensdag 24 oktober

Kinderen kunnen ’s ochtends tussen 10.00 en 13.00 uur cupcakejes komen versieren en lekker opeten. ’s Middags Bushcraft-activiteiten van 13.00 tot 15.30 uur. Kinderen gaan een eigen pijl en boog maken en hier mee schieten op een doel, hout sprokkelen, een vuurtje maken met vuursteen, popcorn maken en een brug bouwen. Deze activiteit is geschikt voor de wat oudere kinderen, leeftijd 7 tot 12 jaar.

Donderdag 25 oktober

Donderdag wordt er ’s ochtends een Ponyochtend georganiseerd tussen 10.30 en 12.30 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel, en een ponycupcakje! Je maakt ook een leuke quiz, welke pony/ezel past het beste bij jou? Vanaf 4 jaar.
’s Middags kunnen kinderen tussen 13.30 en 15.00 uur geschminkt worden. Wie weet is een tattoo ook mogelijk!

Vrijdag 26 oktober

‘s Ochtends van 10.30 tot 14.00 uur is een leuke workshop waarbij gewerkt wordt met foamklei en verschillende figuren/dieren van verschillende materialen naar keuze om te versieren hiermee.
’s Middags Bingo! Kinderen kunnen tussen 14.00 en 15.00 uur dierenbingo komen spelen en leuke prijsjes winnen. Voor iedere deelnemer is er een klein troostprijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Voor alle activiteiten geldt; graag van te voren opgeven, dit kan tot een dag van te voren via 0182-514219, sandra@kinderboerderijgouda.nl of via www.kinderboerderijgouda.nl. Hier kunt u ook meer informatie krijgen over de activiteiten en de bijbehorende bijdrages.

Op alle dagen kan er in de Deel tussen 10.00 en 16.00 uur geknutseld worden in herfstsfeer. Ook kunnen kinderen dagelijks mee doen aan de Halloweenspeurtocht. Voor de lunch kunt u terecht op de kinderboerderij. Dagelijks kunnen er in de Deel lekkere pannenkoeken gegeven worden die kinderen zelf kunnen versieren maar ook poffertjes, verse broodjes of een broodje met kom soep.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
09-10-2018 15:26