Volleybal: Timios Dames 1 pakt weer 5 punten

Afgelopen zaterdag om half vijf speelden de dames van Timios 1 een thuiswedstrijd tegen Kratos dames 2 uit Delft. Deze wedstrijd had het karakter van een revanche. De uitwedstrijd tegen Kratos werd onnodig verloren met 3-1. Daarom was iedereen nu echt gebrand om de winst te pakken en de tegenstander te laten zien dat wij veel beter konden.

In de eerste set pakte we een voorsprong van een aantal punten maar zaten we allemaal nog niet echt in de wedstrijd. Kratos kwam terug en onze voorsprong werd kleiner. De passes kwamen minder goed aan en er werden minder makkelijk punten gepakt. De set werd onnodig spannend gemaakt waardoor het er nog om hing of Timios deze set zou winnen. 25 punten waren niet genoeg om te kunnen winnen en Kratos gaf de punten ook niet zomaar weg. Uiteindelijk won Timios de set toch, na veel spanning, met 28-26.

De tweede set ging iets beter dan de eerste set. Timios pakte aan het begin gelijk weer een voorsprong. Kratos was niet van plan om het ons gemakkelijk te maken. De punten bleven dicht bij elkaar maar Timios wist aan het einde uit te lopen en zo de set te winnen met 25-18.

In set 3 werd er heel gemakkelijk een grote voorsprong gepakt door een goede servicebeurt van Timios. Kratos kreeg het moeilijk en maakte veel eigen fouten. Het puntenverschil werd steeds groter. Bij Timios werd de pass beter gebracht en op de aanval werd door veel afwisseling veel gescoord. Kratos kwam niet meer terug in de wedstrijd en ook deze set werd gewonnen door Timios met een mooie setstand van 25-13.

Set 4 was ook geen makkelijke set en Timios en Kratos liepen in het begin gelijk op. Timios verloor de sfeer en gaf veel punten weg. De passes kwamen niet meer goed waardoor we de punten niet konden pakken en ook op de aanval scoorden we niet zoals we eerst deden. De kleine voorsprong die Timios had werd steeds kleiner en Kratos nam de voorsprong over. Tot aan het eind van de set was het spannend. Na een grote achterstand kwam Timios net op tijd weer in de wedstrijd en werden de punten teruggehaald. De time-outs van Timios waren op en er vond nog een wissel plaats. Door een paar punten achter elkaar te pakken bereikten we de 25 maar dat was, net als in de eerste set, niet genoeg. Kratos gaf ook niet zomaar op maar toch pakte Timios ook deze set met opnieuw een stand van 28-26.

De revanchewedstrijd is gewonnen door Timios met 4-0 waardoor we weer 5 punten erbij hebben. We behouden hiermee de derde plek. Het verschil tussen de derde en de vierde plek is nu 15 punten maar het verschil met de nummer twee is nog steeds 11 punten, de kans op promotie is dus nog steeds erg klein. De volgende wedstrijd is op donderdagavond 26 februari uit tegen VV Haaglanden Dames 3, de nummer 4. Het kan een spannende wedstrijd worden maar ook een waar we zeker weer van plan zijn om 5 punten te pakken.