Volleybal: Castellum 1 – Timios 1

Laat op de avond van vrijdag 10 oktober speelde Timios Dames 1 tegen het eerste damesteam van Castellum in Alphen aan den Rijn. Castellum stond nog gelijk met ons, maar na drie gespeelde wedstrijden zegt dat natuurlijk nog weinig. Met dank aan Angela Dijkstra begonnen we deze wedstrijd in onze nieuwe Timios-blauwe trainingspakken.
De eerste set zaten we er meteen lekker in en de stand liep in eerste instantie gelijk op. Al snel bouwden we een voorsprong van zes punten op. Helaas wisten we deze voorsprong niet helemaal vast te houden. Door een aantal wissels en goede laatste servicebeurt van Hester Faber hebben we de set gelukkig met 20-25 gepakt.
Ook de tweede set ging de stand gelijk op. Alhoewel we de hele tijd een paar punten achter stonden. Door een mooi blok van Jitske Uitenbroek kwam de stand op 12-12. Helaas was de volgende service uit. Bij een stand van 16-13 achter nam André een time-out, vervolgens bij 17-14 een dubbele wissel waardoor er weer drie aanvallers aan het net stonden en bij 20-15 weer een time-out. Na deze time-out serveerde Castellum fout en konden wij weer punten gaan pakken. Er wordt fanatiek gespeeld en aangemoedigd en dat helpt. We komen terug tot 21-20. Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter een netfout van Castellum en staat het weer gelijk: 21-21. Weer serveerde Hester de laatste punten. Na een groot aantal punten achter de hebben gestaan hebben we de set nog fraai met 21-25 gewonnen.
De derde set gingen we door met de opstelling van het einde van de tweede set. Aan het begin moesten we nog hard werken, maar Castellum werd zichtbaar moe. Wij bleven goed doorspelen en wonnen de set met 15-25.
In vierde set kwamen Juul van Amstel en Sylvana Twilt in het veld. Zij hadden deze wedstrijd nog niet gespeeld, maar deden het supergoed. We stonden lekker te spelen en dat was ook te zien aan de stand. Sylvana sloeg fenomenale ballen en scoorde alles. Door deze en nog heel veel andere mooie punten wonnen we ook deze set met een stand van 17-25.
Het was een goede, leuke en gezellige wedstrijd en waarin we 5 verdiende punten hebben gepakt