Volle winst in Topklasse voor Timios MB1

Meisjes B1 van Timios heeft afgelopen zaterdag 12 januari haar eerste wedstrijd in de Topklasse overduidelijk met 0-4 gewonnen van Smashing ’72 uit Diemen.

Het team van trainer/coach Michael van Maaren MB1 is in de eerste helft van de competitie ongeslagen kampioen geworden in de Hoofdklasse C en stond daarbij slechts 2 setjes af in alle wedstrijden. Door dit kampioenschap kregen ze rechtsreeks toegang tot de Topklasse, het hoogst haalbare niveau bij de competitie spelende jeugdvolleyballers.

Zaterdag 12 januari stond de wedstrijd tegen het onbekende team uit Diemen op het programma. Alhoewel Timios niet direct op volle stoom begon, liet het duidelijk zien vooral serverend de baas te zijn over het technisch minder spelende Smashing ’72. Met de stand 22-25 was de kop eraf en lieten de jonge dames in de tweede set geen spaan heel van de tegenstander. Met 9-25 was Timios serverend, passend, blokkerend en aanvallend de meerdere. Vooral Marit Droog viel hierbij op met haar onhoudbare sprongservice. Ook in de normaal zo moeilijke derde set, waarbij de concentratie weleens wegglipt, kon Timios haar eigen spel spelen (18-25). De vierde set verliep ietwat moeizamer en de tegenstander kwam hierdoor qua punten af en toe erg dichtbij. Maar door rustig te blijven volleyballen en vooral goed en geplaatst te serveren werden de eerste 5 punten in de Topklasse verdiend binnengehaald (22-25).

Zaterdag 19 januari speelt Timios MB1 thuis in sportzaal De Groenswaard tegen het eveneens voor hen onbekende Compaen MB1 uit Oostzaan. De wedstrijd start om 14.30 uur en publiek is van harte welkom om dit jonge team (13-17 jaar) aan te komen moedigen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?