Volgens vrouwen uit 22 landen heeft de perfecte minnaar een baard!

• Vrouwen verkiezen innerlijk boven uiterlijk, maar 1 op 5 vrouwen wilt wel een man met gezichtsbeharing.
• Mannen verkiezen uiterlijk boven innerlijk, maar 11% vindt het belangrijk wat de vrouw draagt.
• Mannen en vrouwen vinden het allebei belangrijk als hun perfecte lover grappig en aardig is.

Een dating website voor getrouwde of gebonden mensen die op zoek zijn naar een affaire – heeft 9.127 van haar mannelijke- en vrouwelijke leden uit 22 landen ondervraagd om te ontdekken welke exacte kwaliteiten en kenmerken de “perfecte lover” moet bezitten.

Er is een duidelijk verschil tussen de meningen van de mannelijke- en vrouwelijke leden. De resultaten laten zien dat 62% van de vrouwen meer waarde hecht aan persoonlijkheid dan aan uiterlijk, terwijl 67% van de mannen zich voornamelijk bekommert over het uiterlijk van hun “perfecte lover”.

De meerderheid van de mannen is het erover eens dat de perfecte minnares lang haar moet hebben, maar zijn verdeeld van mening over het lichaamsfiguur. 39% van de mannen geeft de voorkeur aan vrouwen met rondingen, terwijl 40% van de mannen juist zegt dat hun perfecte vrouw slank gebouwd moet zijn. Andere populaire fysieke kenmerken zijn dat de vrouw mooie ogen moet hebben en lang moet zijn. Hoe de vrouw zich kleed is de minst belangrijke factor, want maar 11% van de ondervraagde mannen zegt dat het belangrijk is.

Voor mannen is de perfecte minnares aardig, grappig en jeugdig – een volwassen persoonlijkheid is erg onpopulair en krijgt dan ook maar 3,9% van de stemmen.

De perfecte mannelijke lover is lang, elegant gekleed en heeft smeulende ogen. Het belangrijkste is dat de man een goede dosis humor heeft, aardig is en romantisch is. Blijkbaar moet de man een baard of snor hebben, want 26% van de vrouwen vind dit belangrijker dan een geschoren gezicht (9%).

De oprichter en CEO van datingsite Victoria Milan, Sigurd Vedal, zegt dat de “perfecte minnaar” vaak het tegenovergestelde is van hoe de levenspartner eruit ziet.

“Een affaire hebben met een minnaar is een manier om die fantasie uit te laten komen en nieuwe dingen te ervaren die thuis niet te vinden zijn. Terwijl mannen fantaseren over een seksbom met lang haar, fantaseren vrouwen over een elegante, gestylde gentleman met een baard. De “perfecte minnaar” heeft niet dezelfde eigenschappen, als de gekozen levenspartner – de minnaar of minnares is iemand met wie je fantastische avontuurtjes wilt beleven,” aldus de heer Vedal.