Vliegende taxi uit Back To The Future in Gouda

Citroen DSIn de film Back To The Future II reisden Marty McFly en Doc Brown naar 21 oktober 2015. Echte filmkenners weten dat dit een speciale datum is. Eén van de meest in het oog springende uitvinding uit deel 2 van de film is de vliegende taxi en die staat in Gouda.

Mihiel Sablerolle is de eigenaar van deze unieke auto, de Citroën DS. In 2003 hoorde hij tijdens een vakantie dat de auto werd geveild. Vanachter een computer op zijn vakantieadres in Spanje deed hij een bod. Tot zijn eigen verbazing was hij de hoogste bieder en dus de eigenaar.

De ‘vliegende’ taxi zal je niet aantreffen op de weg, want daarvoor heeft hij geen vergunning: ‘Er zit geen kenteken op. Dat zou misschien wel kunnen, maar dan moet je de auto dermate verbouwen en dat is geen optie.’ Sablerolle vindt het daarom mooi geweest en hoopt de auto, nu de films van Back To The Future weer volop in de belangstelling staan, na woensdag te kunnen verkopen.

Advertisements

In de film kwamen zij in een wereld met vliegende auto’s & skateboards en zelfknopende veters. Wat is er tot op de dag vandaag van de voorspellingen waar gekomen?

Wat is er wel uitgekomen?
3D-films, biobrandstof, drones en camera’s, flinterdun fototoestel, Google Glass en verjongingskuur.

Wat is er niet uitgekomen?
Gedroogde pizza’s, intelligent jasje, tankstation met robot, vliegende auto & skateboard en zelfknopende veters.