Vier leerlingen Goudse Waarden genomineerd voor buitenlandse film award

Vier leerlingen uit het derde jaar van het Tweetalig Gymnasium van De Goudse Waarden zijn met hun filmclip ‘Manna – A Short Documentary’ genomineerd als beste buitenlandse inzending voor The LAFTAs Film Awards 2014. Anne-Marie van den Heuvel, Waded Oudhuis, Walter Luimes en Leon van Oldenborgh dingen mee in de categorie Aviation Heritage voor films gebaseerd op een luchtvaartkundig historische gebeurtenis.
LAFTAs staat voor Language and Film Talent Awards. Deze Engelse prijs voor korte filmclips gemaakt door scholieren wordt op 20 oktober a.s. uitgereikt tijdens een Oscar-achtig gala aan de Universiteit van Lincoln.

Eind vorig schooljaar daagde David Harrigan van Aviation Heritage Lincolnshire een aantal Nederlandse scholen in de regio Rotterdam uit om in het kader van Operation MANNA een korte filmclip rond dit onderwerp te maken en in te zenden voor de LAFTAs Awards. Op 29 april 2015 zal het 70 jaar geleden zijn dat operatie MANNA plaatsvond, de allereerste voedseldropping ooit door Engelse vliegtuigen. Tien dagen lang dropten Engelse Lancastertoestellen meer dan 7000 ton voedsel boven Rotterdam en omgeving.
In de korte documentaire die de leerlingen van De Goudse Waarden hebben gemaakt, wordt een ooggetuige van deze dropping geïnterviewd. De filmclip is te bekijken via de website van De Goudse Waarden.

De Goudse Waarden is enorm trots op haar leerlingen in het tweetalig onderwijs. Na het winnen van de Britastic Great TV Video Competitie vorig jaar, is deze nominatie het tweede succes in het vierjarig bestaan van het tweetalig onderwijs op De Goudse Waarden. “Een fantastisch resultaat van onze leerlingen”, aldus directeur onderwijs Marja van Gurp en coördinator TTO John Pouw van sector lyceum-havo.

Advertisements