Video “The Amazing Stroopwafels zetten Houtmans plantsoen op z’n kop”

Zondagmiddag 28 augustus kregen de mensen in Gouda hoog bezoek van niemand minder dan The Amazing Stroopwafels.

Als je uit Rotterdam komt, dan ken je deze rasmuzikanten wel. In de bijna 45 jaar dat ze actief zijn, hebben ze veel verschillende klassiekers uitgebracht. Sommigen worden zelfs gezien als de beste nederpopliedjes ooit. Liedjes als ‘Oude Maasweg’ en ‘Ik ga naar Frankrijk’ staan dan ook in het collectief geheugen van menig muziekluisteraar gegrift.
In het Houtmansplantsoen lieten zij een hoop liedjes horen uit hun indrukwekkend repertoire. Het gebied werd druk bezocht en mensen waren zichtbaar aan het genieten. En natuurlijk werd er ook volop gedanst!

Hun bezoek was onderdeel van de Houtmansplantsoenconcerten: een reeks van optredens die iedere zomer worden georganiseerd. Enkele artiesten en bands die dit jaar langs kwamen, waren Gruppo Sportivo, Rapalje en Joris Linssen & Caramba.

Het seizoen van dit jaar is nu afgelopen, maar tijdens het concert van de Stroopwafels is bekendgemaakt dat de reeks volgend jaar gewoon terugkomt. Voor meer informatie kan je terecht op houtmansplantsoenconcerten.nl.