Verslag Timios dames 1 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar

Zaterdag 10 januari had Timios dames 1 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar. Wij stonden nog steeds derde in de ranglijst en moesten tegen de nummer 11, het 2e damesteam van DOS uit Schoonhoven. Na een paar oefenwedstrijden begin januari, hoopten we weer fris en fruitig in het veld te staan. Het zou geen hele makkelijke thuiswedstrijd worden aangezien we de vorige keer op het nippertje wonnen met 3-2, maar dat was nog een van de eerste wedstrijden van het seizoen geweest. In deze wedstrijd wilden we eens een keer met vijf punten naar huis gaan, om zo meer kans te maken op de 2e plek voor promotie!

Deze wedstrijd hadden we maar twee wisselspeelsters. Vandaag begonnen Lieke als spelverdeler en Eline als diagonaal (of passer-loper) aan de kant. We begonnen moeilijk en pakten niet de kans om een grote voorsprong te krijgen. De verdediging was niet goed en we maakten geen punten. Veel dingen gingen fout en DOS kwam steeds weer terug. We leidden niet zelf het spel, waardoor het een erg moeizame set werd. Omdat we aan het einde van de set er eindelijk echt voor gingen vechten, wonnen we de set nog met 25-23.

De tweede set ging al wat beter. Er werden wat meer tactische ballen geplaatst, maar het ging niet soepel en we hadden veel meer moeten afwisselen. De tweede set werd wel door Timios gewonnen met 25-18. Ook in de derde set werden er weer fouten gemaakt in de verdediging waardoor we punten lieten gaan. De aanwijzingen van onze coach André werden niet goed opgevolgd waardoor we de gaten in het veld niet konden vinden en lastig scoorden. Een time-out deed ons goed en de laatste punten pakten we achter elkaar. We konden de set toch winnen met 25-21.

De vierde set was de slechtste set van de wedstrijd. DOS nam de wedstrijd over en pakte achter elkaar punten. We kwamen niet goed terug en lieten ze eigenlijk hun gang gaan. De pass kwam niet meer goed waardoor we het ook niet goed af konden maken. Ongeveer in de helft van de set kwam er een dubbele wissel tussen de spelverdelers en de diagonalen. Ondanks de wissel pakten we niet meer genoeg punten om de set te kunnen winnen. De set verloren we helaas met 17-25.

Het was zeker niet de beste wedstrijd die we hebben gespeeld maar we hebben wel punten kunnen pakken. Niet de gehoopte vijf punten die we bij deze wedstrijd zeker hadden kunnen pakken. We behouden nog steeds onze derde plek. De volgende wedstrijd is a.s. vrijdag, 16 januari om half 8. Deze wedstrijd spelen we ‘uit’ in de Plataan te Boskoop tegen onze eigen club, Timios dames 3. Een wedstrijd waar iedereen naar uit kijkt en zeker een spannende ook leuke wedstrijd zal worden. We hopen natuurlijk zoveel mogelijk aanmoediging!