Verslag Timios 1 – Kalinko 4

Zaterdag 18 oktober speelde Timios dames 1 de 5e competitie wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd moesten we spelen zonder Yvonne van Tol en Eline Kamerman. Wel hebben we versterking gekregen van Kim van Nes uit dames 3. De tegenstander van dit weekend was Kalinko dames 4, een nog onbekende tegenstander.

In de eerste set waren we niet overtuigend sterker. In het begin van de set liep de pass nog niet helemaal lekker. Een wissel aan onze kant en wat meer rust in de wedstrijd en de verbetering was zichtbaar. Ook in de uiteindelijke stand was het te zien dat we niet overtuigend sterker waren dan de tegenpartij. Wel hebben we de set gepakt met 25-22.

In de tweede set verliep het spel wat minder goed als de bedoeling was. De pass liep weer niet helemaal lekker en er werden wat meer eigen foutjes gemaakt. Wel een aantal goede blokken op midden maar het was helaas niet genoeg. We verloren de set met 14-25.

In de derde set was het weer van belang dat we opnieuw zouden beginnen met de set en weer gingen spelen op ons eigen niveau. Dit deden we gelukkig. Weer waren er een aantal mooie blokken, de aanval kwam wat beter uit de verf en de tegenstander ging meer fouten maken. De punten kwamen weer meer van onze kant en we pakten de set met 25-20.

De laatste set was een goede afsluiter. We stonden goed te spelen, er lag heel veel druk op de tegenstander en zo bleven wij serveren. Goede service series leidden tot meerdere aces en weinig goede passen van Kalinko. Goede tactische ballen, mooie blokken etc. leidde tot een setstand van 25-9!!!!

Weer 4 punten binnen gehaald, wat voor deze week resulteert op een fraaie 2e plek in de ranglijst.
Aankomende week hebben we geen wedstrijd; op 31 oktober staat de eerstvolgende uitwedstrijd op de agenda, in Delft tegen Kratos dames 2.