Verslag Kalinko 4 – Timios 1

Op vrijdagavond 30 januari moesten de dames van Timios 1 om zeven uur in Scheveningen een uitwedstrijd spelen tegen Kalinko dames 4, die op dat moment op een gedeelde vierde plaats stonden. Het was een belangrijke wedstrijd aangezien wij derde stonden, en zij dichterbij zouden komen als ze van ons wonnen. We waren met maar zeven speelsters en gezien het vroege tijdstip was het voor veel van ons erg haastwerk om dit te kunnen halen. We gingen vol goede moed de wedstrijd in en wilden graag de volle vijf punten pakken om dichter bij de top twee te komen voor promotie.
We begonnen de eerste set sterk. We hadden sterke aanvallen en de passen kwamen goed aan bij Yvonne, waardoor ze de bal goed bij de aanvallers kon brengen en we alle aanvallers konden benutten. We maakten het Kalinko erg lastig en ze kwamen niet in hun spel. Dit resulteerde in een setstand van 14-25. De eerste set was binnen! Ook de tweede set bleven we zo spelen en zelfs coach André zei dat hij van ons spel genoot. Ook deze set liepen we over Kalinko heen en wonnen we de set met 13-25.
Als we een set verliezen, is dit bijna altijd de derde set. Dit wilden we deze keer echt niet laten gebeuren. We liepen ongeveer de hele set gelijk op, we hadden dus wel weer veel moeite met de derde set. Maar toen we boven de 20 kwamen liepen we uit en dan tellen de punten dubbel. Gelukkig wisten we deze keer de derde set wel te winnen, en wel met 18-25.
Na winst van de derde set begonnen we ijzersterk aan de vierde set, waardoor we door een goede servicebeurt van Juul op 11-0 voorsprong kwamen. We haalden alle terugkomende ballen van de grond en maakten weer een punt door goede aanvallen en veel overtuiging. Kalinko had een dip en kwam hier de hele set niet meer uit. We wonnen de set overheersend met 7-25.
We zijn vrijdagavond dus met de volle vijf punten en een goed gevoel naar huis gegaan. We speelden goed en met overtuiging en plezier. We gaan dit natuurlijk voortzetten in de volgende wedstrijd. We hebben eerst een weekje rust maar op 14 februari, Valentijnsdag en carnaval, gaan we er weer tegenaan! Iedereen is van harte welkom om half 5 in de Groenswaard om naar de wedstrijd tegen Kratos’08 dames 2 te komen kijken. De uitwedstrijd tegen Kratos ’08 verloren we 3-1, en speelden we niet zo best. We hopen dus op veel publiek en aanmoediging!