Verslag 3e competitiewedstrijd voor Timios Dames1

Zaterdag 4 oktober was de 3e competitiewedstrijd voor Timios Dames1. Deze wedstrijd was tegen het eigen derde damesteam. Dit team bestaat voor een groot gedeelte uit speelsters die het vorige seizon nog in dames 1 speelden – oud-teamgenoten dus van een deel van het huidige dames 1. Dat belooft een leuke pot te worden!

Met twee extreem gemotiveerde teams begonnen we aan de wedstrijd. We stonden goed te spelen en de start van de wedstrijd verliep positief. In de eerste set hebben we de spanning overwonnen met 25-19.

In de tweede set werd het wat spannender. Er kwamen wat meer foutjes van onze kant en dames 3 kwam meer in het spel. Hierdoor liep Timios3 uit naar een 6-0 voorsprong. Na een wissel aan onze kant ging het spel gelukkig weer de goede kant op. Nadat we goed zijn teruggekomen, hebben we de set nog met 27-25 kunnen pakken.

Advertisements

In de derde set was het van groot belang we onze focus goed bij de wedstrijd zouden houden. We stonden dan wel met 2-0 voor, maar daarmee hadden we de wedstrijd nog niet gewonnen. Helaas was dit ook te merken in het verloop van de 3e set. De spanning liep weer op, foutjes sluipen in het spel en we liepen achter de feiten aan. Uiteindelijk verloren we deze set met 17-25; een tussenstand van 2-1.

De (hopelijk) laatste set moest dus weer terug naar het niveau van de eerste set. Er werd weer gefocust en de set kon beginnen. Beide teams stonden goed te spelen en sterk te verdedigen. Hierdoor ontstonden onwijs lange rally’s en werden de condities sterk op de proef gesteld. Andre moest even zijn stem verheffen om de focus erbij te houden, en dit hielp. Ook waren er wat wissels nodig en uiteindelijk hebben we de set met 25-22 kunnen winnen!
Vier punten in de pocket, de derde overwinning op rij! Daarnaast is ook de acepot weer gevuld, deze week met maar liefst 16 aces!

Op naar vrijdag, de uitwedstrijd tegen Castellum!