Vakantietip: kindertentoonstelling Nurdius Maximus

Leer alles over de Romeinse tijd bij kindertentoonstelling Nurdius Maximus

Gek van de boeken van Nurdius Maximus, of gewoon erg benieuwd naar wat die Romeinen nou eigenlijk allemaal deden? In Waterliniemuseum Fort bij Vechten is deze zomer een speciale kindertentoonstelling over de Dagboeken van Nurdius Maximus. Stap samen met Nurdius in de wereld van de Romeinen en beleef alle spannende en hilarische avonturen uit de boeken nu in het echt!

Elke zomer is er in het Waterliniemuseum een speciale kindertentoonstelling te zien. Na het succes van de vorige tentoonstelling, De Waanzinnige Boomhut DOE-EXPO, staat ook dit jaar weer een kinderboekenserie centraal; de ‘Dagboeken van Nurdius Maximus’. Hoofdpersoon Nurdius Maximus is een dunne, onhandige slungel, die zeker weet dat hij later een Romeinse held zal worden. Zijn oudere broer is een generaal in het leger en zijn ouders vinden hem maar lastig. Tijdens zijn hilarische pogingen om een held te worden, werkt Nurdius aan de zijde van Caesar, probeert hij barbaren op te voeden en leert hij vechten als een gladiator.

Advertisements

De Romeinse wereld zoals auteur Tim Collins en illustrator Andrew Pinder die beschrijven, is fantasievol, maar wel gebaseerd op ware bronnen. De spannendste en grappigste avonturen uit de boeken komen terug in deze speciale doe-expo, waar kinderen aan de hand van opdrachten zelf in de huid van Nurdius Maximus kunnen kruipen. Door leuke, spannende spellen en doe-activiteiten worden de kinderen meegenomen naar de Romeinse tijd. Aan de hand van een begeleidend boekje en tal van opdrachten worden creativiteit en inlevingsvermogen op de proef gesteld.

Praktische informatie
De tentoonstelling ‘Nurdius Maximus DOE-EXPO’ is tot 27 oktober te bezoeken tijdens de openingstijden van het Waterliniemuseum; dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijs museum:
Volwassenen: €9,50
Kinderen 5 t/m 12 jaar: €6,-
Kinderen t/m 4 jaar gratis
Gratis met museumkaart

Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik

29-07-2019 13:30