Update: Intocht Sinterklaas op 15 november

De landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda op zaterdag 15 november belooft een geweldig kinderfeest te worden. Er worden zo’n 40.000 bezoekers verwacht. Om 12.00 uur zet Sinterklaas voet aan wal op de IJsselkade en rijdt daarna met zijn Pieten een prachtige Sinterklaasroute door de monumentale binnenstad van Gouda naar het historische Stadhuis.

De route loopt via de Westhaven, Hoge Gouwe, Lange – en Korte Groenendaal naar de Markt. Op de IJsselkade ontvangen burgemeester Milo Schoenmaker en kinderburgemeester Dieuwertje Kerkhoven rond 12.30 uur de Goedheiligman en zijn gevolg. Bezoekers worden vanwege de drukte verzocht om van te voren een plek te kiezen en hier te blijven staan gedurende de intocht.
Goudse binnenstad vol activiteiten

Tijdens en na de intocht zijn er nog tal van activiteiten in de binnenstad. Zo is er een Pietenschool, kunnen kinderen met bootjes varen, kijken naar de show van Piet en Pieternel, acrobatische Pieten bewonderen, dansen met een dansstudio en nog veel meer. Door de compacte binnenstad is alles op loopafstand te bezoeken.
Bereikbaarheid Gouda

Advertisements

Gouda ligt centraal in de Randstad en is uitstekend bereikbaar per trein, zowel per intercity als sprinter. De binnenstad ligt op loopafstand van het station. Bezoekers die met de auto komen, worden bij binnenkomst verwezen naar speciale (gratis) parkeerplaatsen net buiten het centrum. Hiervandaan rijden gratis pendelbussen naar het centrum. Parkeergarages in de binnenstad zijn wel bereikbaar. Gemotoriseerd verkeer kan van 8.00 tot 16.00 uur niet binnen de singels komen en voor fietsers is dat tussen 10.00 en 14.00 uur. Net buiten de singels zijn voor fietsers speciale fietsenstallingen ingericht. Alle winkels in de binnenstad zijn gewoon open. Winkels langs de route zijn tijdens de intocht minder goed bereikbaar vanwege de drukte.

Luister hier naar het interview met de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, over de voorbereidingen voor de intocht:

Interview met Milo Schoenmaker -BM Gouda- over voorbereiding intocht Sinterklaas by Goudafm on Mixcloud