‘Ukulele spelen is supermakkelijk’

Gouda – Wanneer de houten deur openzwaait, komt het geluid van een grote groep ukulele’s je tegemoet. Deze zaterdag zijn bij het Ukulele Paradijs acht leerlingen, allen vrouwen, aangeschoven om deel te nemen aan een muzikale workshop. Het gezelschap wordt geleid door muzikanten Marcel en Eveline en op de voet gevolgd door hun blinde poes Adina, Cesar-hondje Tarzan en Piepke de huismus die vrolijk vanaf Marcels schouder meekijkt.

Serieuze gezichten, maar ook een gezellige boel dus, in de pipowagen op GOUDasfalt. Oorspronkelijk
afkomstig uit Vlaardingen en Rotterdam streek het Ukulele Paradijs ruim een half jaar geleden neer op zijn huidige plek in Gouda. Sindsdien zijn er talloze activiteiten ondernomen, waaronder lessen, workshops en liveoptredens.

Vanmorgen leren de cursisten stapsgewijs hoe vier-akkoorden nummers als ‘A Horse With No Name’ op ukulele worden gespeeld. Eerst worden zorgvuldig het slagritme en de juiste vingerzetting geoefend. Als na wat aanwijzingen iedereen het onder de knie heeft, begint Marcel met zingen en daarna gevolgd door Eveline. Zo ontstaat in korte tijd een swingend nummer. En eerlijk is eerlijk; het plezier spat er vanaf.

Advertisements

Voor de meest enthousiaste cursisten zijn er op de donderdagavond ook vaste lessen te volgen. Tijdens de vorige serie lessen heeft het Ukulele Paradijs een video opgenomen en er hebben zelfs cursisten
opgetreden tijdens Gouda bij Kaarslicht. De cursisten die daaraan meededen waren zo enthousiast dat ze in 2018 allemaal zijn teruggekomen.

Naast cursussen voor volwassenen hebben Marcel en Eveline ook een interactief lesprogramma voor kinderen ontwikkeld. Met behulp van een instructievideo en met leeninstrumenten kunnen schoolklassen ukulele leren spelen. Het mooie is; er is geen specifieke kennis van de docent nodig voor een geslaagde les. “Ukulele spelen is supermakkelijk”, licht Eveline toe. Wat zo leuk is aan het instrument? “Je kunt het in een half uur leren, hij is goedkoop en zo klein dat je hem overal mee naartoe kunt nemen.”

Het bevalt de twee inmiddels uitstekend op het voormalige asfaltterrein in Gouda en ook over de muzikaliteit van de stad zijn ze enthousiast. Er zijn nog wat hordes te nemen, maar als het kan verplaatsen ze in de toekomst het liefst ook hun winkel in Vlaardingen naar de nieuwe stek. Hoe dan ook; “je zult zeker nog van ons horen”, besluit Eveline enthousiast.

(Bron: deGouda.nl)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

07-04-2018 13:00