Uitslagen NK Veteranen Petanque

Gouda – Het afgelopen weekend vormde het sportcomplex van Petanque Vereniging Gouda het strijdtoneel voor het Nederlands Kampioenschap Petanque voor veteranen (55+). Zaterdag om 10.00 uur gaven Wethouder sportzaken Michiel Bunnik en Sjoerd Pieterse, voorzitter van de Nederlandse Jeu de Boules bond (NJBB), het officiële startsein met een eerste balworp.

38 teams (drietallen, waarvan ook enkele mixed teams) gingen in 5 partijen met elkaar de strijd aan om uit te maken, welke 16 teams op zondag voor de eindoverwinning mochten gaan. PV Gouda was met liefst 3 teams vertegenwoordigd. In de 5e partij moest het Goudse team, bestaande uit Aart den Boon, Bert Duits en Hans Cammeraat tegen de huidige Nederlands en Europees kampioenen Henri Calvetti, Bert van Dijk en Rajen Koebeer uitmaken wie met de dag overwinning naar huis zou gaan. In een uitermate spannende partij waar tactiek en techniek bepalende factoren waren, moest het Goudse team zich uiteindelijk met 11-12 nipt gewonnen geven.

De eerste 16 teams, waarvan 2 teams van PV Gouda, speelden op zondag volgens het knock-out systeem de finalerondes. In de kwartfinale werden Aart den Boon, Bert Duits en Hans Cammeraat op ongelukkige wijze met 12-13 uitgeschakeld door het team Riekele Land, Flip de Vries en Jur Moorlag uit Beesterzwaag. Het andere Goudse team, bestaande uit Theo Wansink, Kees Vermeulen en Peter Johan Ugen kwamen ook tot de kwartfinale, die zij met 10-13 verloren.

Advertisements

In de finale kwam het team van Henri Calvetti, Bert van Dijk en Rajen Koebeer uit de omgeving Haarlem, uit tegen het team Riekele Land, Flip de Vries en Jur Moorlag. Met 13-8 won eerstgenoemd team en prolongeerde daarmee hun Nederlandse titel.

De Nederlandse Jeu de Boules Bond en Petanque Vereniging Gouda kunnen terugkijken op een uitermate geslaagd toernooi waarbij het ook aan belangstelling van niet-ingewijden in de sport niet ontbrak.

Gratis cursus

PV Gouda biedt de Gouwenaren vanaf 16 september een 4 weeks gratis cursus Jeu de Boules aan en op 7 oktober de Dag van het Petanque met onder meer workshops voor de jeugd onder leiding van bondstrainers.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
10-09-2018 09:36