Uitgestelde Koffie ‘Goud(a) voor Oud’ bij Koffiefabriek en Kruim

Koffiefabriek, Kruim, JCI-Gouda en Zorgpartners Midden-Holland gaan voor ‘Goud(a) voor Oud’

Tussen 1 december en 31 december zetten de Koffiefabriek, Kruim,
JCI-Gouda en Zorgpartners Midden-Holland zich samen in voor Goudse
ouderen. Met de eigen variant op de ‘uitgestelde koffie’ zamelen zij
geld in voor een gezellige middag in januari met Goudse ouderen die niet de aandacht krijgen die zij verdienen. “We merken dat de Goudse samenleving rond de feestdagen graag iets extra’s wil doen voor stadsbewoners die zich eenzaam voelen. Ook de ‘uitgestelde koffie’ is een term die we steeds vaker horen. Het leek ons erg leuk hier gezamenlijk iets mee te doen en een combinatie te maken tussen deze twee ideeën. Zo kunnen we als Gouwenaren écht iets doen”, aldus Nick Faken van Kruim en de Koffiefabriek.

Tijdens de actie periode van Goud(a) voor oud kunnen gasten één of meerdere kopjes koffie extra afrekenen (€2,20 per stuk), die later worden genuttigd door een persoon die de gever niet kent.
“Bij een kopje koffie hoort natuurlijk wat lekkers, bij iedere geschonken koffie serveren Kruim en de Koffiefabriek daarom een heerlijk stuk gebak!”

Advertisements

Tijdens de middag in januari worden de Goudse ouderen goed verwend!
Naast de koffie met gebak nemen vrijwilligers van JCI-Gouda en beide horecabedrijven de ouderen mee voor een heerlijke wandeling door de
winterse Goudse binnenstad. Zorgpartners Midden-Holland helpt mee met
de organisatie. “In samenwerking met de thuiszorgteams van Zorgpartners in Gouda worden ouderen benaderd voor deelname aan het initiatief. Het vervoer wordt geregeld door Ronssehof revalidatiecentrum, dat ook deel uitmaakt van Zorgpartners”. De organisaties hopen dat er een nieuwe Goudse traditie is geboren.

Doneren aan ‘Goud(a) voor oud’ kan de hele maand december bij de Koffiefabriek (Nieuwe Markt 64) en Kruim-eten en drinken in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20). Door een of meerdere uitgestelde kopjes koffie te bestellen. Wil je een ander soort bijdrage leveren aan de actie, neem dan contact op met Nick Faken via info@kruimgouda.nl.