Uitbreiding routes GHZ-Regiobus

Bijna 1000 patiënten van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) hebben tijdens een proefperiode van een half jaar gebruik gemaakt van de GHZ-Regiobus. Zij waardeerden deze dienst gemiddeld met een 8,9. Dit was voor het GHZ voldoende reden om de service voor patiënten in de regio te continueren en vanaf 1 juni aanstaande zelfs verder uit te breiden. Het GHZ hecht veel waarde aan een duurzaam milieu en dus is in het vervolgtraject gekozen voor een elektrische bus. Deze gratis busdienst voor patiënten is uniek in Nederland.

De GHZ-Regiobus rijdt al verschillende routes in de regio. Dit gebeurt op vaste werkdagen, meerdere keren per dag. Op verzoek van veel patiënten wordt de dienstregeling vanaf 1 juni aanstaande uitgebreid met opstappunten in Gouderak, Haastrecht, Stolwijk, Moerkapelle, Zevenhuizen, Nieuwerkerk aan den IJssel (GHZ locatie Zuidplas) en Waddinxveen- Souburgh.

Indien patiënten gebruik willen maken van de busdienst, is het verstandig dit bij het maken van de ziekenhuisafspraak aan te geven. De afspraak wordt dan, indien mogelijk, ingepland op de dag dat de bus in de desbetreffende plaats stopt.

De opstapplaatsen liggen centraal in deze dorpen en zijn vaak gevestigd bij verzorgingstehuizen en gezondheidscentra. Men hoeft echter geen bewoner van de tehuizen te zijn om mee te rijden; iedereen kan hier in de bus naar het GHZ stappen. Ook patiënten voor de GHZ- locaties Schoonhoven en Zuidplas kunnen gebruik maken van de GHZ-Regiobus.

De GHZ-Regiobus is gratis voor patiënten en één familielid of naaste. De afsprakenkaart van het ziekenhuis geldt als vervoersbewijs. In de GHZ-Regiobus kunnen geen rolstoelen, wel invouwbare rollators en kinderwagens.

Voor meer informatie, opstapplaatsen en de actuele dienstregeling: www.ghz.nl/regiobus