Twirlen: Illusion scoort tijdens thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de derde twirlwedstrijd van het jaar voor Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen. Sporthal de Dreef werd afgelopen vrijdagavond klaargezet en zaterdagochtend ging de wedstrijd van start. Meerdere solisten, duo’s en teams mochten hun routine aan de jury presenteren.

De dag begon met het onderdeel 1-baton. Ester van Harten mocht de spits afbijten in de klasse Preteen beginners gevolgd door Lina Azzihmed, die voor het eerst met een nieuwe routine de vloer op ging. Lina mocht hierbij een bronzen medaille in ontvangst nemen. In de klasse Junior beginners mochten Sanne Zeeman, Tara Slaman en Madelon van Harten hun routine aan de jury presenteren. Tara behaalde hierbij een 3e plaats en Madelon een 2e plaats. Isabel Floor kwam uit in de klasse Junior intermediate en behaalde een 2e plaats.

Na het onderdeel 1-baton was het de beurt aan de 2-batonners van Illusion. In de klasse Junior beginners behaalde Madelon van Harten een 2e plaats en Lindsay Sip een 1e plaats. In de klasse Junior intermediate behaalde Isabel Floor een tweede plaats.

Advertisements

Op het onderdeel Duo twirling kwamen 3 duo’s van Illusion uit. In de Preteen beginners-klasse behaalden Petra van Harten en Hanneke Heemskerk een 2e plaats en Demi van Es en Nicky Peters een1e plaats. In de klasse Junior beginners behaalden Irine Kleiweg en Vivien Paulus een 1e plaats.

Na Duo twirling begon het onderdeel Super-x-strut. Anne-Fleur Fioole behaalde een 1e plaats in de klasse Junior intermediate. Djarah Kleiweg behaalde een 1e plaats in de klasse Senior beginners. Ook de kleinsten van Illusion mochten hun routines laten zien. Tijdens het onderdeel Kids Twirl kwamen Summer van Vliet en Dewi Jansen uit in de klasse Peewee. Summer behaalde een 2e plaats en Dewi mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. In de klasse Juvenile mochten Laura Brandenburg, Mirthe ten Cate en Desireé Buwalda optreden. Mirthe behaalde hierbij een 3e plaats en Desireé een 1e plaats.

In de middag was het tijd voor het onderdeel Solo dance twirl. In de klasse Preteen beginners behaalde Ester van Harten een 3e plaats en Petra van Harten een 1e plaats. In de klasse Junior beginners mochten Dione van der Greft, Lindsay Sip, Anne-Fleur Fioole en Irine Kleiweg optreden. Lindsay behaalde een 3e plaats, Anne-Fleur Fioole een 2e plaats en Irine Kleiweg een 1e plaats. Irine haalde hierbij voldoende punten voor plaatsing voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in december. Deze punten moeten twee keer behaald worden. In de klasse Junior intermediate behaalde Isabel Floor een 3e plaats. In de klasse Senior beginners behaalde Djarah Kleiweg een 3e plaats en in de Senior intermediate-klasse behaalde Robine Neijssel ook een 3e plaats.

Hierna was het de beurt aan de teams. Team B van Illusion behaalde een 1e plaats in de klasse Small team dance twirl Preteen beginners en Team A behaalde een 1e plaats in de klasse Large team Junior beginners.

Tijdens de prijsuitreiking kregen de coaches Renske Luijendijk, Maaike Luijendijk en Jorien Hofman nog een leuke verrassing ter ere van het vijfjarig bestaan van de afdeling. De supporters van Illusion hadden een mooie vlag laten bedrukken die Illusion vanaf vandaag zeker vaak zal gaan inzetten. Al met al een geslaagde dag voor Illusion.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl

illusion waddie